Zenica

Aktivnosti Merhameta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sumirajući 2014. Osnovni odbor Merhameta u Zenici ocjenio je proteklu godinu uspješnom. Zahvaljujući donatorima i ljudima dobre volje uspjeli smo pomoći osobama u stanju socijalne potrebe čime smo ispunili svoju misiju i barem na kratko vratili osmjeh na lice onih koji teško žive, poručuju iz Merhameta.

Pored svakodnevnih aktivnosti, sudjelovali smo i u pružanju pomoći stanovništvu poplavljenih područja. Podijeljeno je oko 300 prehrambenih i higijenskih paketa osobama koje su morale napustiti svoje domove, navodi se u saopćenju Merhameta. Pored ovoga realizovane su još tri akcije podjele prehrambenih paketa za samohrane majke i osobe teškog materijalnog stanja. Osim navedenog od mjeseca marta svakog četvrtka je organizovano besplatno mjerenje pritiska i šećera u krvi, a tradicionalna akcija Kurban i ove godine je uspješno provedena i bila najuspješnija do sada, ocjenjuju u zeničkom Merhametu.

U narednim danima planirana je podjela još 40 prehrambenih paketa za lica u stanju socijalne potrebe, te koristimo priliku da se zahvalimo svim donatorima koji su tokom protekle godine podržali naš rad, navodi se u saopćenju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno