Zenica

Obnovljeni brojni društveni domovi na području grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obnovljeni brojni društveni domovi na području grada Zenica – U proteklom periodu na području grada Zenica uređeni su i obnovljeni brojni društveni domovi.

Rekonstrukcija društvenih domova podrazumijevala je različite unutrašnje radove, zamjenu stolarije, izradu fasade te rekonstrukciju dotrajalih krovova.

Radovi na uređenju domova u mjesnim zajednicama Briznik, Ričice, Drivuša, Kovanići, Pepelari, Gornja Zenica, Gorica, Grm, Orahovica i Raspotočje su završeni.

Trenutno su u toku završni radovi na rekonstrukciji društvenog doma u Donjoj Gračanici.

Projekat je vrijedan 62.786,88 KM sa uračunatim PDV-om.

Njegovom realizacijom će ovaj dom dobit novu stolariju i krov.

Inače Grad Zenica je za uređenje i rekonstrukciju društvenih domova izdvojio sredstva u iznosu od 293.844,68 KM.

Lokalne firme izvele su radove na obnovi društvenih domova, a nakon okončanih procedura javne nabavke radova.

Obnovili smo veliki broj zapuštenih društvenih domova. Veći broj domova obnovili smo vlastitim sredstvima, dok smo jedan dio domova uredili uz podršku naših međunarodnih partnera. Posebno sam sretan što su radove izvodile zeničke firme. Zenica je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u kojima je nastavljeno sa realizacijom projekata i tokom pandemije korona virusa. Društveni domovi su važni za lokalno stanovništvo. To je mjesto gdje se provode različite aktivnosti, ali i gdje se naši građani okupljaju i druže. U planu je da nastavimo sa rekonstrukcijom društvenih domova“, istakao je gradonačelnik Fuad Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno