Info

Oblačno vrijeme s kišom i narednih nekoliko dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva lokalno slaba kiša, a tokom noći u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka 7 do 12 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura zraka oko 8 stepeni.

Narednih dana oblačno sa kišom i snijegom. U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Tokom noći kiša širom zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Tokom noći u Bosni vjetar mijenja smjer na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna 10 do 16 stepeni.

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Temperatura zraka u Bosni od 4 do 10, a u Hercegovini do 10 do 15 stepeni.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Tmurno vrijeme, povećana naoblaka, povremene padavine i jačanje juga kod većine populacije uzrokovat će lošije raspoloženje i reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje i dekoncentracije. Mada će temperature biti više u odnosu na protekle dane, osjet hladnoće bi se mogao pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno