Zenica

Objavljujemo tekst Konkursa za upis u 1. razrede srednjih škola u ZDK

Objavljujemo tekst Konkursa za upis u 1. razrede srednjih škola u ZDK – Prema Planu Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport na prostoru ZDK u prve razrede 36 srednjih škola, u deset od dvanaest općina i gradova ZDK, u školskoj 2019./2020. godini predviđen je upis ukupno 167 odjeljenja, odnosno 3.668 učenika.

U odnosu na prošlu godinu to je 12 odjeljenja manje. Na prostoru Grada Zenice u narednu školsku godinu planiran je upis 1.394 učenika u 65 odjeljenja u ukupno 12 zeničkih srednjih škola. Među njima najveći broj učenika moći će se upisati u Mješovitu srednju školu „Mladost“ 242 i Mješovitu industrijsku školu 198 učenika, zatim po 132 učenika u Mješovitu srednju školu, Tehničku školu i Medicinsku školu, 110 učenika u Ekonomsku i Prvu i Drugu gimnaziju, a potom slijede i ostale srednje škole u Zenici, saopćeno je za RTV Zenicu u ovom Ministarstvu.

Konkurs za upis srednjoškolaca u prvi razred na prostoru ZDK u narednoj školskoj godini trajaće u četvorogodišnjim školama do 25. juna, te u trogodišnjim do 28. juna. Kandidati koji se opredijele za upis u srednje umjetničke i vjerske škole polagaće i praktični dio prijemnog ispita, koji je planiran u tim školama za 25. juni u 9 sati.

KLIKNI OVDJE DA PREUZMEŠ PDF DOKUMENT KONKURSA ZA UPIS

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem