Zenica

Neriješeni imovinsko-pravni odnosi usporavaju realizaciju projekta Interventne kardiologije uz KBZ-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i ministar zdravstva dr. Adnan Jupić održali su sastanak sa predstavnicima njemačke kompanije D. Med Healthcare AG, sa kojom je u februaru ove godine potpisan ugovor o izgradnji Interventne kardiologije u sklopu Kantonalne bolnice Zenica.

Direktor D. Med Healthcare AG Sven-Axel Krentorz, direktor za Istočnu Evropu Medin Okić, projekt menadžer Samir Bećirović, konsultantica Šemsa Alić i direktor Kantonalne bolnice Zenica dr. Rasim Skomorac upoznali su premijera Ganića sa dinamikom realizacije projekta investicione vrijednosti 7,5 miliona KM. Radi se o prvom ugovoru javno-privatnog partnerstva u BiH.
Istaknuto je da je glavni projekt finaliziran, obavljeni su razgovori sa proizvođačima opreme, a pri kraju je i tender za nabavku opreme, ali realizaciju projekta usporava problem neriješenih imovinsko-pravnih odnosa jer je zemljište na kojem se treba graditi zgrada u krugu Kantonalne bolnice Zenica uknjiženo na Grad Zenicu.

Direktor KBZ-a dr. Rasim Skomorac kazao je kako je Kantonalna bolnica 20. maja uputila Gradu Zenica zahtjev da se ustupi zemljište za građenje, ali da još nema odgovora.
Premijer Ganić je ponovio kako projekt ima punu podršku Vlade te da će učiniti sve da Zeničko-dobojski kanton napokon dobije Interventnu kardiologiju, jer trenutno zbog nemogućnosti primjene procedure “zlatnog sata” svaki dan biva životno ugroženo 6-10 pacijenata iz ZDK-a.

“Očekujemo od Uprave grada Zenice da podrži projekt i pomogne rješavanje imovinsko-pravnih odnosa jer je to u interesu građana Zenice, ali i svih ostalih građana Zeničko-dobojskog kantona. Pored toga, realizacijom projekta Interventne kardiologije, KBZ će odmah krenuti i u realizaciju novih JPP projekata poput ”gama nož” i ”hemodijaliza”, što će značajno unaprijediti nivo usluge ove bolnice i pomoći našim građanima”, kazao je premijer Ganić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno