Biznis

Objavljen poziv: Za unapređenje turističke infrastrukture 1,3 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Objavljen poziv: Za unapređenje turističke infrastrukture 1,3 miliona KM – Federalno ministarstvo okoliša i turizma raspisalo je javni poziv za prikupljanje i odabir korisnika sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH”  za 2018. godinu.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje projekata za raspodjelu sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH” utvrđenih u razdjelu 61., ekonomski kod 614100 Budžeta Federacije BiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.

U okviru prvog programa sredstva će biti dodijeljena za sufinansiranja projekata za unapređenje turističke i ugostiteljske infrastrukture u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i produžetka turističke sezone u iznosu od 1.100.000 KM.

Svrha programa je unapređenje i podizanje nivoa usluge u Federaciji BiH i produžetak turističke sezone, te zadržavanje turista duže od dva dana, radi ostvarivanja većih prihoda od turističko-ugostiteljske djelatnosti.

Sredstva su namijenjena pravnim i fizičkim licima, a za aktivnost pod drugom stavkom moraju biti registrovana za turističku i ugostiteljsku djelatnost na području Federacije BiH.

Pored njega, sufinansirat će se i projekti podrške putničkim i turističkim agencijama i pravnim subjektima koji rade na dovođenju turista u BiH i vrše promociju raspoloživih resursa i turističkih destinacija na području Federacije BiH, u ukupnom iznosu od 200.000 KM.

Sredstva su namijenjena receptivnim putničkim agencijama sa sjedištem u Federaciji BiH i pravnim licima, u cilju organizacije turističkih tura u Federaciji BiH.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno