Zenica

Obilježena jedanaesta godišnjica smrti: delegacija ZDK odala počast rahmetli Ahmetu Hadžipašiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članovi porodice, prijatelji i kolege obilježili su na gradskom groblju Crkvice u Zenici jedanaestu godišnjicu od smrti bivšeg federalnog premijera i univerzitetskog profesora Ahmeta Hadžipašića.

Cvijeće su položili federalni ministar Amir Zukić, u ime aktuelnog premijera FBiH Fadila Novalića, bivši premijeri Edhem Bičakčić i Nedžad Branković, delegacije Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, predvođene premijerom Mirzom Ganićem i predsjedavajućim Ćazimom Huskićem, Federalnog ministarstva za pitanja boraca, Univerziteta u Zenici te OO SDA Zenica, a upriličen je i prigodan vjerski program.
“Ahmed Hadžipašić je dužnost obavljao časno, uporno, cjelodnevno i sa velikom ljubavlju. U dva mandata premijera je postigao zavidne rezultate jednog ljepšeg dijela BiH. Imao sam čast da sam sarađivao sa Hadžipašićem još dok je bio direktor kompanije Metalno Zenica. Imao je rješenja i ideje. Živio je, vjerovao i dobra djela činio i doista mu hvala na svemu tome. On je dostojno nosio svoje prezime Hadžipašić, jer je bio i hadžija i general”, kazao je bivši premijer Bičakčić.

Ahmet Hadžipašić rođen je 1. jula 1952. godine u Cazinu, a smrt ga je zatekla na poziciji prorektora Univerziteta u Zenici. Predavao je na univerzitetima u Sarajevu, Mostaru i Bihaću. U periodu od 2003. do 2007. godine bio je premijer FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno