Zenica

Gradonačelnik Kasumović odbio učestvovati u radu Gradskog vijeća Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Kasumović odbio učestvovati u radu Gradskog vijeća Zenice – Predstavnici Gradske uprave Zenica, zajedno s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, ne sudjeluju u radu današnje sjednice Gradskog vijeća.

Kasumović je nakon nešto više od sat vremena od početka zasjedanja ušao u salu kako bi s govornice obrazložio zbog čega on, predstavnici nadležnih gradskih službi i gradskih javnih preduzeća, nisu došli na sjednicu.

“Ove tačke dnevnog reda, to je ‘grande koalicija’ predložila. Nije htjela tačke dnevnog reda koje traži Gradska uprava”, kazao je Kasumović, kojeg je predsjedavajuća Vijeća Diana Bešić upozorila na neprimjeran govor, a nakon toga isključila mikrofon te zakazala desetominutnu pauzu.

Kasumović je, nakon što mu je uskraćena mogućnost da se obrati vijećnicima, pozvao “prozeničke vijećnike“ da napuste salu, a nakon pauze više se nije ni vratio.

Vijećnici su, ipak, nakon nešto više od sat i pol, usvojili dopunjeni dnevni red i sjednica je počela.

“Gradsko vijeće ima svoja prava, ovlasti i zadatke”, odgovorila je predsjedavajuća Bešić na upozorenje pojedinih vijećnika da se zbog izostanka gradonačelnika Kasumovića i predstavnika službi i javnih preduzeća, nemaju kome obraćati.

Kazala je da su odluke i zaključci tog tijela obavezujući za Gradsku upravu.

Izvor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno