Zenica

Obilježen Međunarodni dan arapskog jezika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Početkom sedmice, 18.12.2023. godine, je na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici kroz Poetski dan obilježen Međunarodni dan arapskog jezika. Na početku programa prisutnima se u ime dekana, prof.dr. Muharema Adilovića, obratio prof.dr. Izet Pehlić te van.prof.dr. Mithat Jugo, šef Odsjeka za arapski jezik i književnost, koji je u svom nadahnutom govoru naglasio važnost i značaj arapskog jezika, te važnost njegovog izučavanja.

U okviru programa, prisutni su imali priliku uživati u recitaciji arapske poezije i proze od strane studenata Odsjeka za arapski jezik i književnost te u izvedbi ilahija na arapskom jeziku hora Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici.

Svojim prisustvom program su uveličali i gosti iz Katara i Egipta, koji su bili oduševljeni kako programom, tako i samim fakultetom.

Važno je napomenuti da je Odsjek za arapski jezik i književnost osnovan na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici prije punih deset godina i da svojim programom prati savremene trendove učenja stranih jezika.

Na Odsjeku su trenutno i dva studenta Egipćanina, koji su također uzeli učešće u programu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno