Biznis

Obilježavanje desetogodišnjice rada udruženja “Asocijacija za razvoj LEDA”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obilježavanje desetogodišnjice rada udruženja “Asocijacija za razvoj LEDA” – Od 2008. godine Asocijacija za razvoj LEDA promoviše socijalnu uključenost pružajući podršku u radu, kako socijalno isključenim kategorijama stanovništva, tako i institucijama.

Tokom protekle decenije, od organizacije koja je implementirala projekte u oblasti obrazovanja i ekonomskog osnaživanja ranjivih kategorija, LEDA je izrasla u priznatu organizaciju kojoj korisnici vjeruju, a institucije doživljavaju kao partnera u rješavanju brojnih problema sa kojima se suočavaju. Smatramo da smo našim radom postigli visok nivo prepoznatljivosti, kako kod organizacija civilnog društva, tako i kod institucija vlasti i kod naših korisnika.

10-godišnjicu rada, uposlenici Asocijacije za razvoj LEDA su proslavili radno. Nakon uvodne prezentacije predsjednice udruženja Adele Mehinagić gdje su prezentirani uspjesi organizacije u smanjenju socijalne isključenosti, realizovana je prva radionica novog strateškog planiranja. Na prvoj radionici strateškog planiranja radili smo na redefinisanju naše vizije i misije, sve u cilju odgovaranja na tri osnovna pitanja koja strateško planiranje zahtijeva: gdje smo, gdje želimo ići i kako to ostvariti.

Osnovno pitanje kojim smo se bavili  na prvoj radionici je kako će LEDA u saradnji sa relevantnim institucijama uključiti ranjive kategorije društva u osnovne životne procese i kako stvoriti pozitivan socio-ekonomski status socijalno isključene grupe u lokalnoj zajednici?

Kako je strategijsko planiranje složen proces, nadamo se da ćemo u narednom periodu uz proaktivan pristup, kako osoblja, tako i članova upravnih tijela LEDE uspjeti u određivanju ciljeva organizacije i najboljih načina za ostvarivanje tih ciljeva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno