Zenica

O penzijama odlučuje PIO

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poznato je da Upravni odbor Federalnog zavoda PIO/MIO donosi odluku o datumu isplate penzija u Federaciji BiH, međutim, sadašnjem odboru je istekao mandat, tako da on ne može odlučivati o penzijama. Amel Lizde, šef Ureda za informiranje Federalnog Zavoda PIO/MIO, naglašava da će odluku u ovom slučaju donijeti menadžment.

– Penzioneri ne treba da se brinu zbog toga, jer u situacijama kada istekne mandat upravnim odborima, odluke donosi menadžment zavoda. Dakle, na vrijeme će se znati kada počinje isplata penzija za decembar. Za sada ne bismo špekulirali o datumu. Mogu samo reći da će početi uobičajeno, kao i do sada – rekao nam je Lizde.

Predsjednik Skupštine Saveza udruženja penzionera FBiH Omer Omerefendić kaže nam da se oni zalažu da isplata počne 6. januara. – Smatramo da je to realan datum. Međutim, vjerovatno, kao i do sada, opet će sve zavisiti od priliva doprinosa. Smatramo da isplata penzija svakako treba početi ranije, jer su penzioneri u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji – rekao nam je Omerefendić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno