Rukomet

Novosti iz Škole rukometa Čelik junior – predstoji baraž selekcije 2002. za državno prvenstvo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novosti iz Škole rukometa Čelik junior – predstoji baraž selekcije 2002. za državno prvenstvo- Rukometna selekcija 2002.godište Škole rukometa (ŠR) Čelik junior ove subote će ugrati utakmice baraža za odlazak na državno prvenstvo. Utakmice se igraju u Vogošći, učestvuje pet ekipa. Pored ŠR Čelik junior utakmice baraža će igrati i njihovi vršnjaci iz ekipa Konjuh, Gračanica, Travnik i domaćin Vogošća, saopštili su nam iz ŠR Čelik junior.

– Naša ekipa ima velike šanse da se plasira na državno prvenstvo, što bi bio, itekako, veliki rezultat pored ovih dosadašnjih uspjeha selekcija naše škole. Ovo je samo jedna od mnogih aktivnostin koje nas očekuju u narednom periodu. Dok većina ekipa „spava“, mi i dalje radimo punim intezitetom sa svim selekcijama. Protekli vikend naše tri selekcije su gostovale kod naših sportskih prijatelja Iskra iz Bugojna, slijede revanš susreti i turniri u Beogradu i Kraljevu i kao što smo rekli vjerovatni plasman na državno prvenstvo.

Što se tiče naredne sezone i takmičenja u Prvoj ligi federacije naša mlada ekipa je ostala u kompletnom sastavu i jedva čekamo početak takmičenja. Takođe, imamo veliki broj poziva mladih, talentovanih rukometaša iz okruženja, koji žele da se pridruže našoj ekipi. Već sada najavljujemo borbu za jedno od prva tri mjesta, a zašto ne i prvo mjesto, koje vodi u Premijer ligu BiH -, kazao nam je Vladimir Zeljko, osnivač i glavni trener ŠR Čelik junior.

Inače, u nedavno završenom prvenstvu u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2020/2021, u kojoj su nastupala i dva zenička ligaša, RK Čelik i ŠR Čelik junior, prvo mjesto na tabeli i plasman u Premijer ligu, izborila je ekipa Gradačca sa 63 boda, drugi je bio zenički Čelik sa 57, a treći zenička ŠR Čelik Junior sa 49 bodova.

E.Imamović

Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno