Rukomet

Ante Dragičević ostaje još dvije godine u Čeliku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dok za vrijeme prvenstvene pauze u bh. takmičenjima rukometna lopta miruje, u Upravi Rukometnog kluba Čelik traju značajne aktivnosti i intenzivne pripreme za novu prvenstvenu sezonu. Obavljaju se razgovori i dogovori sa igračima o produžetku angažmana u RK Čelik sa onima kojima ističe ugovor, a traže se i rješenja za novu Upravni odbor i stručni štab Kluba.

Dok traje ljetna pauza za igrače, za Upravu kluba to nije slučaj.

–Dogovori i pripreme za novi zalet Kluba ka Premijer ligi BiH i Evropi odlično napreduju! Svi igrači sa kojima smo do sada razgovarali, a kojima je isticao ugovor o angažovanju u Čeliku, izrazili su želju i spremnost da nastave saradnju sa svojim matičnim klubom i u narednoj prvenstvenoj sezoni: Slaven Šijaković, Faris Mrako, Mirsad Čelenka, Mensur Hadžić, Dženan Hodžić, Adi Mešinović, Edin Gušić, Danijel Jurić, Adi Delalić, i Ante Dragičević izrazili su spremnost da produže vjernost RK Čeliku i za naredni period. Razgovori su nastavljeni i sa ostalim igračima, kao i sa nekim novim igračima koje bi Stručni štab želio vidjeti u našim redovima. Jedan od osnovnih problema kod preostalih igrača je rad u smjenama igrača koji su zaposleni, pa se sada radi na rješavanju tog problema – izjavio je za naš portal Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Ante Dragičević produžio vjernost Čeliku

Jedan od Čelikovih najboljih mladih igrača iz prethodnog prvenstva, Ante Dragičević, produžio je vjernost Čeliku za još dvije godine. Evo šta je izjavio našem saradniku:

– Prezadovoljan sam stanjem i odnosima u RK Čelik. Imamo najbolju dvoranu u državi, na evropskom nivou, odličnog, najboljeg predsjednika Kluba i sve ostale uvjete za savršen rad i napredak Kluba. Upravo sam završio srednju školu u Žepču i odlučio sam upisati Fakultet na Zeničkom Univerzitetu. Jako želim da ostvarimo sam iz prethodnog prvenstva i plasiramo se u Premijer ligu BiH, što nam je za dlaku izmaklo prošlog puta. Čeliku jeste mjesto u najelitnijem takmičenju u BiH i Evropi. Moj jedini ”uvjet” za produžetak vjernosti RK Čelik je da sada, kada se preselim u Zenicu, treniram(o) najmanje dva puta dnevno, što za mene nije bilo moguće u situaciji kad sam na treninge putovao svaki dan iz Žepča. Želim da usavršavam svoju igru i izborim mjesto u A reprezentaciji BiH. Nikada mi nisu bile jasne kolege–igrači koji izbjegavaju treninge. Ja u tome uživam – kaže devetnaestogodišnji Ante Dragičević, član omladinske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tri kandidata za trenera

Paralelno sa kompletiranjem igračkog sastava, Čelik radi i na jačanju Klupske Uprave i Stručnog štaba.

– Imamo već desetak imena kandidata za novi Upravni odbor, koji treba da obezbijedi uslove za još bolje fukcionisanje kluba u narednom periodu, one s kojima smo već obavili razgovore. Takođe, ovih dana ćemo konstituisati i novi Stručni štab i izabrati novog trenera prvog tima za naredni dio prvenstva. U kombinaciji su tri imena rukometnih stručnjaka, ali o imenima ne bih dok se ne obave razgovori sa svim kandidatima – kaže predsjednik Škrbić.

U razgovorima sa kandidatima za trenere kluba neki od njih su izrazili želju da u redovima RK Čelik ubuduće vide neke igrače koji su tu i započeli svoju rukometnu karijeru i ranije branili boje ovog kluba (Edin Bajramović, Amar Kobilica, Ajdin Tufekčić, Jasmin Beganović), a već duže vrijeme su poodmakli razgovori i sa Tomislavom Jukićem iz RK Žepča, što je želja svih kandidata za trenera. U redove RK Čelik je već došao student, devetnaestogodišnji pivot, dosadašnji igrač RK Kakanj – Tarik Kubat.

Naslovna fotografija: Ante Dragičević prima nagradu Zlatno srce Čelika/Arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno