Rukomet

Novosti iz RK Čelik Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novosti iz RK Čelik Zenica- Iz RK Čelika Miki Filipović ostaje trener

• Miki Filipović ostaje trener, a pomoćnici su mu Amar Kobilica i Adnan Begagić
• U razgovorima sa Upravom kluba, igrači Čelika izrazili želju da i dalje igraju za svoj klub i u narednoj sezoni
• Klub napustio Ante Dragičević
• Upravni odbor ocijenio da je ekipa dobro igrala i bila na čelu tabele sve do pred sami kraj prvenstva, kada je bukvalno u zadnjem kolu vođstvo prepušteno RK Kaknju
• Pripreme započinju 1. avgusta

Rukometaši RK Čelika, prema odluci Uprave i trenera Kluba, nalaze se na zasluženom odmoru, sve do 1. avgusta, kada započinju pripreme za novu sezonu. Dotle, prema posebnom programu trenera, igrači moraju raditi individualno. Od završetka prvenstvene sezone traje prava ,,presija” posebno na pojedine igrače iz klubova Premijer lige BiH pa i onih koji su nedavo napustili Premijer ligu na planu ,,vrbovanja” čak šest-sedam igrača iz Čelika da pređu u njihove redove. Posebno su na meti golman Mevludin Čehajić, te Faris Rujanac, Danijel Jurić, Muaz Kusić i još neki igači. Oni, međutim, prema vlastitim izjavama na sastanku koga je sa igračima održao predsjednik kluba Pane Škrbić – niko od njih ne ide iz ovog kluba. Ante Dragičević, koji je imao najviše ponuda, iako ima još godinu ugovor u Savezu sa Čelikom, je potpisao pristupnicu RK Slobodi iz Tuzle.

ODLAZAK DRAGIČEVIĆA

– Moram priznati da me je odlazak Dragičevića jako iznenadio, posebno što ima važeći ugovor sa Čelikom na još godinu dana. Na zadnjem sastanku smo razgovarali o njegovom studiranju, o uslovima za prelazak u drugu godinu, o premještaju sa stanovanjem iz Studentskog doma u privatni smještaj, radi boljih uslova za studiranje i treniranje, a onda sutradan nakon razgovora smo pročitali da je pristupio Slobodi iz Tuzle. Ipak, ja nemam ni jedne ružne riječi reći o Anti. To je odličan momak, pravi profesionalac, bio prvi strijelac Čelika… Ipak, za dvije godine Čelik mu je obezbijedio veliki napredak u rukometnoj karijeri – rekao je na sastanku sa igračima predsjednik kluba Pane Škrbić.

Inače, na Upravnom odboru i na sastanku s igačima Čelika je ocijenjeno da je najveći broj igrača proteklom prvenstvu vidno napredovao i dao svoj maksimum, kao recimo Adnan Sumbuljević, Danijel Jurić, Faris Mrako, Mevludin Čehajić, Ante Dragičević, Faris Rujanac, Edin Gušić, Muaz Kusić i drugi. Do povrede, Amar Kobilica je bio pravi lider ekipe.

NOVI TRENERI KOBILICA I BEGAGIĆ

Uprava RK Čelika se odlučila za kadrovsko jačanje u svim segmentima Kluba: u Upravi, trenerskom poslu i igračkom kadru, kako bi u narednom prvenstvu ušli još snažniji i jači i sa još većim ambicijama.

– Ljubomir Miki Filipović ostaje trener i u narednom prvenstvu, a uz Filipovića u Stručnom štabu biće još Amar Kobilica i Adnan Begagić, dojučerašnji Čelikovi odlični igrači, koji su igranje rukometa napustili ranije zbog povreda, a dugoročno su Čelikovo opredjeljenje da budu na trenerskim pozicijama – kaže Pane Škrbić.

U Čeliku ističu da mandat sadašnjem Upravnom odboru traje tek godinu dana, ali su se u Čeliku odlučili da upute javni poziv svim dobronamjenim ljudima, posebno mladima, da se uključe u rad Kluba. Uslovi su da su članovi RK Čelika, da vole RK Čelik i da žele da rade volonterski.

Što se igračkog kadra tiče, mi tu imamo ustaljena pravila: da angažujemo onoliko novih igrača koliko je tokom prethodnog prvenstva napustilo. Tako će biti i ovoga puta. Imamo trenutno 18 prvotimaca: u tim se vratio nakon povrede Mirsad Čelenka, te Adi Mešinović iz Policijske škole. Mi već imamo ozbiljne razgovore sa nekoliko igrača – ističe Pane Škrbić.

U Čeliku ističu da je jedan od najvažnjiih zadataka sada nalaženje generalnog sponzora, jer se sa dvadesetak hiljada maraka godišnje ,,sadake” od Grada ne mogu platiti ni osnovne obaveze kotizacija, registracija, delegatskih i sudijskih taksi…

PODMLADAK ČELIKA

Uprava RK Čelika je sačinila novi Akcioni plan za razvoj, jačanje i širenje vlastite Škole rukometa, gdje je cilj da se u roku od godinu dana žestokom kampanjom obezbijedi da RK Čelik ima oko 100 djece u Školi rukometa – ističe Pane Škrbić.

– Ovo je besplatna škola, gdje sve troškove (lopte, rekviziti, oprema, dresovi za igrače, trenerske troškove) snosi RK Čelik – ističu u Čeliku.
Već su otpočele pripreme i za 9. po redu međunarodni turnir ZAIM KOBILICA, krajem avgusta ove godine, gdje se očekuje učešće domaćih i ekipa iz Turske.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno