Nogomet

Novosti iz NS ZDK

Novosti iz NS ZDK
Novosti iz NS ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novosti iz NS ZDK- Na jučerašnjoj sjednici Izvršni odbor Nogometnog saveza Zeničko dobojskog kantona usvojio je termin plan početka proljetnog dijela Kantonalne lige, te o učešču selekcije ZDK u Kupu regija.

Prvo kolo u drugom – proljetnom dijelu takmičenja na programu je 26. i 27.marta, dok omladinske lige startaju sedam dana ranije.
Donesena je i odluka o očešću selekcije ZDK u Kupu regija. Ovo takmičenje odvija se na području Nogometnog saveza BiH već četiri godine, a Nogometni savez ZDK ove godine će prvi put učestvovati.

Selektor selekcije ZDK je Mirnes Buza iz Kaknja, a pravo nastupa imaju amateri i biće birani iz Druge lige Centar i Kantonalne lige.
„To je, praktično, Evropsko takmičenje, jer prvak Kupa regije ide u Evropsko takmičenje“- kaže Muhamed Begagić, predsjednik NS ZDK i dodaje da su učesnici, pored ostalih, i regija Katalonija, Poljske regije, Mađarske i t.d.

Takmičenje počinje u aprilu, a finalni meč planiran je 1.juna 2016.god.u Trening centru Nogometnog saveza BIH u Zenici. Selekcija ZDK će biti u grupi sa selekcijama sarajevskog, tuzlanskog, Hercegovačko- neretvanskog kantona i dvije selekcije područnih saveza iz Republike Srpske.
Redovna izvještajna skupština NS ZDK-a zakazana je za 25. mart 2016.godine.

E.Imamović za Zenicablog

169410c6-2124-4190-bb58-9d85dd73e29b



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno