Nogomet

Heco, Imamović i Adilović potpisali za NK Čelik

Heco, Imamović i Adilović potpisali za NK Čelik
Heco, Imamović i Adilović potpisali za NK Čelik
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Heco, Imamović i Adilović potpisali za NK Čelik – Trojica mladih nogometaša, Kenan Heco, Armin Imamović i Hanan Adilović, potpisali su ugovore sa NK Čelik do kraja sezone.
Heco je omladinac Čelika, koji je radom na pripremama izborio ostanak u seniorskom pogonu.

Imamović je 22-godišnji stoper i zadnji vezni i na Bilino polje stigao je iz Krivaje Zavidovići, dok je Hanan Adilović bivši omladinac Čelika, a prošlu polusezonu nastupao za federalnog drugoligaša, zenički Rudar.

Čelik je zadržao kostur ekipe, a u međuvremenu klub su napustili Oglečevac, Bučan, Radovanović, Čolić, Barać i Džafić. Po mišljenju mnogih jedino istinsko pojačanje za zeničke crno-crvene je povratak Aldina Džidića u matični klub. Ovaj iskusni i korpulentni defanzivac, nakon dugo godina igranja u inostranstvu, odlučio se vratiti u matični klub, te završiti karijeru na mjestu gdje je i počeo profesionalno igrati nogomet.
Da podsjetimo, Aldin Džidić je zadnjih pet godina nosio dres kazahstanske ekipe Shakhter Karagandy (sezone 2010. do 2015.). Također, igrao je za ruske ekipe Baltika (2008. – 2009.) i Kamaz (2007.), zatim slovenački Interblock (2007.), dok je u našoj zemlji igrao za Žepče (2005. – 2006.), Posušje (2004.) i Čelik (2001. – 2003.), gdje je i počeo karijeru. Rođen je 30.08.1983.godine u Zenici, visina 197 cm.

U Čeliku smatraju da imaju respektabilan i kvalitetan sastav, koji je u stanju izboriti plasman među 10 klubova Premijer lige i ostanak u najkvalitetnijem bh takmičenju i naredne sezone. To bi bio uspjeh za ekipu, a stanje u klubu nije nimalo ružičasto, jer klub, trenutno, nema Upravu, predsjednika…

Već smo objavili da će nogometaši Čelika u narednu subotu odigrati prijateljsku utakmicu – generalnu provjeru pred nastavak prvenstva u Premijer nogometnoj ligi BiH. Protivnik će, na Bilinom polju u 14 sati, biti kakanjski FK Rudar, član Prve lige FBiH.
U prvom kolu nastavka prvenstva, 27./28.februara 2016.godine (19.kolo) Čelik igra u Zenici sa Travnikom i pokušat će se revanširati Travničanima za poraz u prvom dijelu sezone (2:3, dva gola Mahira Karića).

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno