Nogomet

Novosti iz NK Fortuna Zenica: Seniori Fortune bolji od Ozrena, dva druga mjesta za dječake Fortune

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 28.2.2021.godine, na „B“ terenu Kamberovića polja u Zenici odigrana je prijateljska utakmica između kantonalnog ligaša ZDK, NK Fortuna i FK Ozren iz Petrova, člana Regionalne lige „Centar“ FSRS.

Pobjedu u ovom prijateljskom meču ostvarila domaća ekipa Fortune rezultatom 5:2.

Strijelci za zeničku Fortunu bili su Irnis Kubat, četiri gola i Adnan Šarić jedan gol.

Inače, NK Fortuna je u prvom dijelu lige ZDK zauzela šesto mjesto sa 11 bodova i bilansom od tri pobjede, dva remija i četiri poraza. U prvom proljetnom, 10.kolu, krajem marta, Fortuna će biti domaćin ekipi NK Vareš, od kojeg su poraženi u prvom kolu u Varešu sa 0:3.

FK Ozren je plasiran na 10.mjestu, 21 bod, šest pobjeda, tri remija i šest poraza, u regionalnoj ligi koja broji 16 klubova.

Tokom prošlog vikenda dječaci NK Fortuna učestvovali su na dva veoma jaka turnira sa selekcijama 2010. i 2011.godište. Obje selekcije osvojile su druga mjesta.

Generacija 2010.godište učestvovali su na završnici Mentos Zimske lige, turnir Šampiona u organizaciji

ŠF Šampion Ilidža, Šampion Cup u Sarajevu, predvođena trenerom Mersidom Burekovićem.

– Osvojeno je drugo mjesto na izuzetno jakom turniru i ovo je zasigurno veliki uspjeh, pošto nam je ovo prvi turnir na kojem smo nastupili sa ovim godištem još od novembra prošle godine -, kažu ponosno iz NK Fortuna.

Dječaci 2011 godište su osvojili drugo mjesto na I MAN HUMMEL CUPU u Tešnju, predvođeni kapitenom Ajdinom Bandićem i najmlađim igračem Hananom Karalicem 2012 godište, trener Benjamin Kadrić.

-Pojačanje koje smo dobili u vidi Ajnura Burekovića, koji je proglašen za najboljeg igrača daje nam za pravo da se možemo ponositi generacijom 2011. Uprava kluba će se u narednom periodu potruditi da vam obezbijedi što bolje uslove, kako bi se što bolje mogli pripremiti za nadolazeće turnire.

Hvala roditeljima na velikoj podršci i pomoći koju pružaju našem klubu i malim drugarima -, rezimiraju iz NK Fortuna Zenica.

IZ NK Fortuna čestitaju trenerima Mersidu Burekoviću i Benjaminu Kadriću, na ostvarenim rezultatima.

E.Imamović; Foto galerija NK Fortuna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno