Zenica

Novosti iz KŽK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom 20.marta Dana Zenice održana je Svečana sjednica Gradskog Vijeća. Tokom sjednice uručena su najviša priznanja pojedincima i kolektivima za doprinos u radu i afirmaciji Zenice. Među nagrađenima je i košarkaški ženski klub Čelik koji jedobio Nagradu Zenice. Kako stoji u obrazloženju Odluke ocjenjivačkog suda priznanje je dodjeljeno za postignute rezultate u oblasti ekipnog sporta i afirmaciju Zenice u Bosni i Hercegovini i regionu. Košarkaški ženski klub Čelik već dugi niz godina bilježi zapažene rezultate kako u domaćem prvenstvu tako i van granica naše države, učešćem u Međunarodnoj regionalnoj košarkaškoj ligi. Nagradu je u ime klube preuzela Nedžla Kovačević, izuzetno talentovana košarkašica, jedna od najmlađih članica ekipe i reprezentativka Bosne i Hercegovine do 18 godina.

Košarkaški ženski klub Čelik u prošloj sezoni osvojio titule pobjednika Kupa i Prvenstva Bosne i Hercegovine što ga je svrstalo u red najsupješnijih sportskih kolektiva u državi.
Na završnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine za ovu sezonu održanom u Tuzli ekipa Čelika je odbranila naslov pobjednika Kupa i na taj način najavila da će i ove sezone voditi glavnu riječ u BH ženskoj košarci. Iako su odbranili naslov, nakon te utakmice u Čeliku su odlučili odgovornim ljudima u Košarkaškom Savezu Bosne i Hercegovine uputiti prigovor na suđenje sudijske trojke Jasmina Bišćević-Tokić, Mila Čavara i Jelena Dejanović. Mišljenja su u Čeliku da je suđenje bilo pristrasno, nekonzistentno i da je kao takvo značajno uticalo na kvalitet odigrane utakmice.
Finalnu utakmicu je prenosila Televizija Bosne i Hercegovine i svi građani naše države su imali priliku uvjeriti se u sudijski kriterij tokom utakmice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno