Rukomet

Novosti iz Čelik Juniora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Škola rukometa “Čelik Junior” nakon kraće pauze počet će sa aktivnim pripremama za nastavak ligaškog državnog takmičenja, ali i internacionalnog takmičenja. Naime, opće je poznato kako škola rukometa “Čelik Junior” svake godine organizuje Europsku turneju, a u sklopu koje posjete veliki broj europskih zemalja. Kako su kazali iz Čelik Juniora, tako će biti i ove godine, ali u malo obimnijem izdanju.

“Uprava i treneri škole rukometa Čelik Junior tokom pauze za polaznike aktivno su radili na pripremi kompletnog plana i programa priprema, takmičenja i druženja za svoje polaznike. Na samom početku imamo veoma aktivan trenažni proces, te uvodimo par novina u samom radu škole, a mjesec dana poslije toga počet će državna takmičenja za naše seniore i juniorke. U planu, u programu Europske turneje su nam brojne destinacije, a u razmatranju su: Luksemburg, Italija, Belgija, Mađarska, te dva turnira u Srbiji. Mi ćemo se potruditi da u sklopu naše turneje posjetimo sve pomenute zemlje, te naravno, predstavimo Bosnu i Hercegovinu i grad Zenicu na najbolji mogući način.” – kazali su u Čelik Junioru. Za seniorsku ekipu Čelik Juniora, a koja se takmiči u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine napravljen je poseban plan treniranja kako bi se upotpunili svi nedostaci, te kako bi se u drugi dio prvenstva ušlo što spremnije.

“Za našu najstariju ekipu pripremili smo poseban program treninga i priprema. Analizirali smo neke od utakmica iz prvog dijela sezone, uočili stvari koje su nam ponekad stvarale probleme u realizaciji napada, te ćemo u sklopu ovog pripremnog perioda za drugi dio sezone otklaniti i te tako da kažemo, loše stavke naše igre. Svakako da se nadamo daleko boljem izdanju u nastavku prvenstva.” – poručili su iz Čelik Juniora.

Za kraj ćemo još napomenuti da seniorsku ekipu Čelik Juniora čine dječaci iz juniorskog i kadetskog pogona, a u posljednje vrijeme u rad se aktivno uključuju i mlađi kadeti. Prosjek godina ove ekipe je 20, ali su svojom kvalitetom u igri, kako u napadu tako i u odbrani stavili do znanja svim protivnicima da nema mjesta podcjenjivanju. U posljednjem meču prvog dijela prvenstva Čelik Junior je odličnom igrom dječaka u odbrani i brzim i uspješnim kontrama skoro pa “srušio” nadu o tituli jesenjeg prvaka cazinskoj Krajini. Međutim, iskustvo je na kraju odlučilo o pobjedniku.

Kako će kompletna priča izgledati u drugom dijelu sezone saznat ćemo u martu kada će Čelik Junior ugostiti ekipu Rudara iz Banovića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno