Rukomet

Novosti iz Čelik Juniora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novosti iz Čelik Juniora – Škola rukometa “ČELIK JUNIOR” pojačana u svim segmentima – Škola rukometa “ČELIK JUNIOR”, najmlađi, ali među najkvalitetnijim učesnicima Prve rukometne lige BiH u susret drugom dijelu sezone pojačava se u svim segmentima. U klub je pristiglo par kadrovskih pojačanja, a pauza od utakmica je iskorištena za aktivan trenažni proces sa odličnim igračkim kadrom.

Škola rukometa “Čelik Junior” je vjerovatno jedina ekipa u sistemu ligaškog takmičenja koja ne pravi pauzu, te nastavlja sa vrijednim radom. Kontrola za dosadašnji rad od završetka sezona u Prvoj ligi, a gdje je osvojeno četvrto mjesto u jesenjem dijelu, biće veliki međunarodni rukometni turnir koji se od 15.-17. januara igra u Areni Zenica.

Seniori zeničke škole rukometa “Čelik Junior” će za protivnike imati ponajbolje ekipe iz regiona, a sam turnir doći će kao provjera dosadašnjeg rada, te će dati smjernice za nastavak priprema. Pored seniora, na turniru će učestvovati i sve mlađe selekcije škole rukometa “Čelik Junior”, a za njih, ovo je provjera pred odlazak na euro-turneju u sklopu koje će učestvovati na pet turnira u pet različitih zemalja.

ŠR “ČELIK JUNIOR” KRCATA REPREZENTATIVCIMA

Da se u zeničkoj školi rukometa “Čelik Junior” radi vrlo kvalitetno pokazuje i detalj da je veliki broj polaznika Čelik Juniora pozvan u reprezentativne redove, a na prvim probama i okupljanjima pokazali su izniman kvalitet, te će se i u budućnosti zasigurno naći među najboljim rukometašima naše zemlje.

KADROVSKA POJAČANJA SVE BROJNIJA

Kada je u pitanju kadar koji radi sa mladima, ali i seniorima škole rukometa “Čelik Junior” uglavnom su u pitanju provjereni stručnjaci iz oblasti rukometa. Sa seniorskim timom rade Vladimir Zeljko (selektor kadetske reprezentacije BIH i nekadašnji vrhunski rukometaš), Šaranović Adnan-Džemil (Profesor sporta, oblast rukomet, te bivše vrhunsko desno krilo), Gušić Nermin (bivši rukometaš). U rad sa golmanima uključio se Vidimlić Kemal, a koji ujedno trenira i najmlađe polaznike škole rukometa (igrač seniorskog tima Čelik Junior). Sa mladim talentima rade Čeljo Benjamin i Čamdžić Elman (nekadašnja prva ruka Jasmina Mrkonje pri RK Čelik). U rad su aktivno uključeni i profesori sporta, Afrodita Zeljko i Aldobašić Sanjin.

Rukovodstvo škole rukometa “Čelik Junior” na čelu sa predsjednikom Džafić Amerom, direktorom Dedić Dženanom, te generalnim sekretarom Mujaković Asmirom, ulaže velike napore da svima u ovom kolektivu omogući najbolje moguće uslove za rad. Ono što je najbitnije, postoji međusobna saradnja rukovodstva, trenera, te se zajedničkim naporima stvaraju idealni uslovi za rad u ovom kolektivu, a koji je prerastao u jednu veliku RUKOMETNU PORODICU.

UPIS U ŠKOLU RUKOMETA

Škola rukometa “Čelik Junior” aktivno vrši upis novih članova 2004. godište i mlađi. Za više informacija možete se na broj telefona 067 113 23 17 ili FB stranicu: Škola rukometa Čelik Junior. Vrata ove rukometne porodice otvoreni su svima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno