Rukomet

Begovac novi trener RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Begovac novi trener RK Čelik – Nakon turbulentne polusezone u RK Čelik, ovih dana u ovom zeničkom klubu uveliko se radi na konsolidaciji kluba. Rezultat tih aktivnosti je zadržavanje na funkciji Predsjednika kluba, gospodina Paneta Škrbića, koji je bio najavio ostavku na ovu funkciju, a izabran je i novi trener kluba.

To će biti legenda zeničkog rukometa Mehmed Begovac – Meha, koji ima 25 nastupa za bh reprezentaciju, te 13 nastupa za repezentacije bivše Jugoslavije. Igrao je rukomet u Austriji, Švicarskoj i Švedskoj, a između ostalog pola godine i za švicarski Tun, koji je naredni protivnik ,,Čelika” u EHF Čelendžer kupu.

Trener u klubu i dalje je prof. Seldin Rizvanović, a član stručnog štaba je i igrač Aldin Begagić.

Igrački kadar doživio je neke promjene, ali je okosnica tima na okupu. Do 10 januara traje prelazni rok za rukometaše, a već sada je izvjesno da je ekipu ranije napustio Derviš Birdahić, koji se vratio u matični klub sarajevsku Bosnu. Zbog povrede od aktivnog igranja oprostio se Aldin Mehinović. U Krivaju se vratio mladi Eldar Mehić, dok je odlazak najavio i lijevi bek Semir Memić. Iz Tešnja u Čelik se ponovo vraća mladi golman Ajdin Tufekčić, a iz Kaknja se vratio Čelikov srednji bek Adnan Begagić.

Predsjednik Pane Škrbić povukao je ostavku na molbu bukvalno svih igrača, te nakon razgovora sa Gradonačelnikom Zenice Husejinom Smajlovićem. Odlučio je da za sada ,,zamrzne” svoju odluku o ostavci. „Naime, igrači su svoj ostanak u Čeliku uslovili mojim ostankom u klubu, pa sam odlučio da zajedno nastavimo borbu na tri osnovna sportska cilja: plasman u ,,Ligu 4” u prvenstvu, nastavak borbe u Kupu, gdje smo lani u finalu igrali sa banjalučkim Borcem, te da obezbijedimo dostojan nastavak takmičenja u osmini finala EHF Čelendžer kupa protiv švicarskog Tuna“, kaže Škrbić.

Nastavak Premijer rukometne lige BIH planiran je za 29. /30. januar 2016.godine, kada su na programu utakmice 16.kola. Zenički Čelik u drugom dijelu starta sa petog mjesta i sa 24 boda i bilansom od 8 pobjeda i sedam poraza. Do početka prvenstva ekipa zeničkog premijer ligaša treniraće dva puta dnevno u Areni Zenica, a u planu je i odigravanje prijateljskih susreta.

U prvom kolu proljetnog dijela Premijer lige BiH rukometaši Čelika ugostiće ekipu Igmana sa Ilidže, a u drugom kolu ponovo su domaćini lideru na tabeli, ekipi Vogošće.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno