Ostali sportovi

Novi uspjesi Karate kluba Internacional

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu 11.decembra 2022.godine u Zenici je održano Prvenstvo ZDK u karateu u odličnoj organizaciji Karate kluba „Perfekt“ Zenica.

Na takmičenju uzelo je učešće 11 klubova s teritorije Zeničko-dobojskog kantona sa 288 takmičara u 498 kategorija. Takmičarska ekipa Karate kluba INTERNACIONAL iz Zenice nastupila je sa 33 takmičara u discipinama kate i borbe u svim uzrasnim kategorijama!

I na ovom takmičenju karatisti INTERNACIONALA demonstrirali su visok nivo znanja i vještina što potvrđuju postignuti rezultati! Tako je ovaj Klub osvojio 15 zlatnih, 7 srebrenih i 14 bronzanih medalja i pri tome postao viceprvak ZDK.

Prvaci ZDK za 2022 godin,a članovi karate kluba „Internacional“ Zenica su:
– Indir Bašić, kate 9 godina,
– Karić Anis, kate 12 i 13 godina, kumite 12 godina -47 kg i 13 god -45 kg
– Buljić Tarik, kumite 13 god -55 kg
– Čajdrić Eldar, kumite kadeti -70 kg
– Malkoč Edi kumite seniori -84 kg
– Softić Merim, kumite seniori +84 kg
– Čajdrić Ajša, kate 8 godina
– Topčagić Merjem, kate 9 godina
– Skeledžija Emina, kumite seniorke -68

Kata timovi : dječaci 10/11 godina, dječaci 12/13 godina i djevojčice 8/9 godina.

Srebrne medalje osvojili su Bašić Indir, Šušić Dženan, Softić Elhan, Bećarević Adna, Zajimović Berina , Hozić Ajša i Šušić Džejlana, dok su bronzane medalje osvojili: Hrustić Ahmed, Buljić Tarik, Kozlić Faris, Hidić Merjem, Hozić Šejma, Aličić Lejla, Šušić Džejlana, Mahmutović Afan, Šušić Dženan, Alnajres Mohamed, Imamović Hena, Begunić Ema i dva kata tima 10/11 godina.
Naš takmičar Anis Karić sa osvojenih pet zlatnih medalje proglašen je za najuspješnijeg takmičara.

U neslužbenim kategorijama takmičari Kluba osvojili su 4 zlatne, 3 srebrne i 3 bronzane medalje i to :
zlatne medalje su osvojili : Dragutinović Andrej kate 9 god. žuti pojas, Subašić Merjem kate 11 god. Žuti pojas, Begić Sara 7 god oranž pojas, Bećarević Adna kate 8 god oranž pojas,
srebrene medaljeArnaut Rejhan kate 11 god žuti pojas, Dragutinović Andrej kate 11 god oranž pojas, Topčagić Merjem oranž pojas
bronzane medalje Smailbegović Iman kate 10 god žuti pojas, Hidić Merjem kate 9 god oranž pojas, Arnaut Rejhan kate 11 god oranž pojas.

U nedelju 12.12.2022.godine 4 takmičara kluba nastupila su na Mawashi kupu u Sarajevu. Na ovom takmičenje nastupilo je 607 takmičara iz 58 klubova. Takmičari „INTERNACIONALA“ osvojili su 3 zlatne, 1 srebrenu 1 bronzanu i pri tom Klub je u generalnom plasmanu zauzeo 13. mjesto.
I ovom prilikom istakao se Karić Anis koji je osvojio 2 zlatne, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju i proglašen za drugog najboljeg takmičara Mawashi kupa. Malkoč Edi ponovio je uspjeh sa Prvenstva kantona i postao prvak u kategoriji kumite U21 -67 kg.

Takođe, Uprava Kluba obavještava prijatelje i simpatizere karate sporta da je u toku upis novih članova u ŠKOLU KARATEA! POSTANI ČLAN INTERNACIONALA I TRENIRAJ SA ŠAMPIONIMA!!! Dvorana u Javnoj ustanovi Dom-Porodica, Crkvice 20 C čeka na Vas.

Uprava kluba čestita trenerima i takmičarima na postignutom rezultatu.
Idemo dalje …
Vaš „Internacional Team“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno