Biznis

Novi štrajk u Rudniku Zenica trajao manje od četiri sata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rudari treće smjene Rudnika mrkog uglja Zenica iz pogona Stare jame ponovno nisu izašli jutros u sedam sati iz jame, potvrđeno nam je u rudniku. Ovaj put se radi o drugoj “brigadi” u odnosu na onu koja je protestvovala 24 sata ranije, ali i drugim zahtjevima.

Kako nam je potvrdio Mehmed Oruč, predsjednik sindikata RMU Zenica, rudari “treće brigade” ovaj put su odbili napustiti jamu jutros samo sa jednim zahtjevom, a to je povećanje cijene rada, odnosno plaća. Navodno su nezadovoljni odnosom plaća proizvodnih i neproizvodnih radnika, odbili da izađu, te time onemogućili i da prva smjena jutros uđe u jamu.

Direktor Rudnika Esad Ćivić nalazi se u jami i pregovara sa rudarima, a kao i dan ranije, nemoguće je saznati više detalja, jer medijima nije dozvoljen prilaz ni ulaz u krug rudnika.

Rudari noćne smjene rudnika Stara jama u Zenica napustili su oko 11 sati danas rudarsko okno nakon što su u razgovoru s direktorom rudnika Esadom Čivićem saznali da se radi o “nesporazumu u vezi s dogovorom tokom jučerašnjeg protesta”. Prva smjena rudnika Stara jama ušla je danas u izvozno okno i nastavili s radom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno