Posuđeno

Novi skandalozni video iz zeničkih škola

Šesnaestogodišnji učenik zeničke srednje Tehničke škole akter je videa koji se danas pojavio na društvenim mrežama.

Direktor Tehničke škole Mujo Zvekić potvrdio nam je da se nemili događaj uistinu dogodio u ovoj školi, te da je snimak nastao prošle sedmice, da je taj slučaj već zadokumentovan i procesuiran prema pravilima škole

– Učenik je za “okladu” protrčao niz stepenište škole. U našoj školi postoji video nadzor i mi smo odmah znali o čemu se radi. Pozvani su roditelji, pedagog, psiholog, razgovarano je sa učenikom, ovdje, a onda u Centru za mentalno zdravlje, pa opet ovdje. Najlakše je bilo da ga izbacimo, ali to nije pedagoški rad. On je ionako najviše štete napravio sebi. Po prijedlogu psihologa iz Centra učenik se ispisao iz ove škole, promijenio je sredinu, rekao nam je direktor Zvekić.

– Poslovnik i pravila škole omogućuju ovakvu mjeru, jer u protivnom da je ostao u školi, vjerovatno bi mu slijedila sankcija isključenja iz škole, rekao nam je Zvekić, naglašavajući da je cilj škole da se mladiću pruži druga šansa za normalan razvoj, te da isključenjem to ne bi bilo moguće, nego bi “pripadanje bilo nastavljeno”.

– Roditelji i maloljetnik će nastaviti posjete psiholozima u Cenru i nadam se da se slična situacija neće ponoviti. Što se tiče autora snimka, škola neće poduzimati nikakve mjere, a da li će porodica našeg bivšeg učenika, ja to ne znam, ističe Zvekić.

AVAZ/Youtube

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem