Posuđeno

Konzum povlači ski-kacige za djecu

“Konzum je maksimalno posvećen brizi za sigurnost svojih kupaca. Stoga su odmah poduzete sve mjere provjere spomenutog proizvoda koji će Konzum preventivno povući sa tržišta i vratiti ga dobavljaču. Našim kupcima se izvinjavamo i pozivamo ih ukoliko žele da uz predočen račun iz Konzumove prodavnice vrate kupljeni sporni artikal uz povrat novca, navodi se u odgovoru na naš upit o skijaškim kacigama za djecu proizvedenim 2002. odnosno 2005. godine, a koje su jučer fotografisane u prodajnom objektu Konzuma u BBI centu u Sarajevu.

     “Za sve dodatne informacije o spornom artiklu, ljubazno molimo da se obratite ovlaštenom distributeru u BiH, firmi MNT – Trade, dodaje se u odgovoru.

Na sporne kacige proizvedene prije deset, odnosno 13 godine jučer je ukazao naš čitatelj koji je poslao fotografije izrazivši zabrinutost zbog toga, kako je kazao, što se po cijeni od 49,90 KM u BiH prodaje oprema kojoj je, kako je kazao, istekao rok trajanja. Naime, i sami proizvođači preporučuju mijenjanje kaciga maksimalno nakon pet godina, osim u slučajevima kada nije pretrpjela teže udarce.
“Ovo je roba koja nakon tri do maksimalno pet godina gubi svoje zaštitne funkcije. Roba je fotografisana u Konzumu u BBI centru. Roditelji ovo “veselje” staro 13 godina treba da plate 49,90 KM u uvjerenju da su im djeca zaštićena, kaže čitatelj, a objavio je MuškiPortal.

kacigak03

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem