Nogomet

Novi sistem takmičenja za EP U-21 reprezentacija

Novi sistem takmičenja za EP U-21 reprezentacija – Sljedeće Europsko nogometno U-21 prvenstvo koje će se 2021. godine održati u Sloveniji i Mađarskoj imat će 16 reprezentacija, potvrdio je prvi čovjek Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin.

Na posljednja dva EURO-a za mlade (2019, 2017) nastupilo je po 12 reprezentacija, a prije toga na prvenstvima je sudjelovalo po osam reprezentacija.

“Već duže vrijeme razmišljamo proširiti EP na 16 ekipa i to ćemo učiniti za idući ciklus. To je najbolja solucija kako se ne bi ponovila situacija kao sa Italijom na ovom prvenstvu”, rekao je Čeferin za Rai sport, prenosi Hina.

Na EP-u koje je u nedjelju završilo pobjedom španjolske reprezentacija, sudjelovalo je 12 reprezentacija, po tri u četiri skupine, a samo su pobjednici skupina imali osiguran plasman u polufinale te najbolja drugoplasirana ekipa. Italija je ostala bez polufinala nakon remija Francuske i Rumunjske (0-0) koji ih je zajedno odveo dalje.

Po novom sustavu na EP-u će se igrati četiri skupine sa po četiri reprezentacije i dvije najbolje iz svake skupine nastavit će natjecanje.

Na netom okončanom EP-u u Italiji i San Marinu, reprezentacija Španjolske je u finalu u Udinama pobijedila Njemačku sa 2-1.

Za mlade španjolske nogometaš to je rekordni peti naslov prvaka nakon što su bili najbolji 1984., 1998., 2011. i 2013. godine, a pet naslov još jedino ima Italija.

radiosarajevo.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem