Nogomet

NK Nemila – obilježavanje godišnjice od uključivanja u takmičenje ZDK najmlađih selekcija Nemile

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju, 30.6.2019.godine, na stadionu NK Nemila organizovano je druženje Uprave, roditelja i djece, polaznika Škole fudbala, a povodom godinu dana od prvog uključivanja predpionira i pionira u Sistem takmičenja, Kvalitetna liga pretpionira i pionira kantonalne lige ZDK kantona, saopštili su nam iz NK Nemila.

Druženje je proteklo u odličnoj atmosferi, svi prisutni su skromno počašćeni, a šest najzaslužnijih mladih fudbalera su dobili skromne nagrade, rekli su nam iz Uprave kluba.

Naime, NK Nemila je 2016.godine formirala Školu fudbala, a već u sezoni 2018/2019, dvije selekcije su uključene u sistem takmičenja, predpioniri i pioniri NK Nemila, a pretpioniri su postigli zapažene rezultate u svojoj prvoj sezoni takmičenja.

Školu fudbala pohađa oko 50-oro djece. Treneri su Anis Dedić i Rešad Mujić.

-Klub je obezbjedio maksimalne uslove za rad, što će, nadamo se, uskoro dati očeivane rezultate, a to su: Sportski uspjesi, povećanje broja polaznika šlole fudbala i povećanje vlastite igračke osnove, što nam je do sada bio najveći problem u radu, kazali su nam iz Uprave kluba.

-Početkom takmičarske 2019./’2020. godine učešće u Omladinskoj ligi ZDK uzet će i novoformirane selekcije kadeta i juniora NK Nemila, koje se pripremaju za početak takmičenja. Svakako, pozivamo sve zainteresovane (2001./’02./’03./’04. godište) da nam se pridruže i pomognu u stvaranju još jedne pozitivne priče našeg kluba -, objavili su na oficijelnoj facebook stranici NK Nemila.

-Dobrodošli , podržimo mlade naraštaje koji će u budućnosti biti okosnice prvog tima. Dovedite svoju djecu i omogućite im da se bave sportom -, pozivaju iz Uprave NK Nemila.

E.Imamović, Foto galerija NK Nemila



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno