Košarka

Novi šamar za zenički i bh. sport: Gasi li se seniorska košarka u Zenici?

Podijeli ovu vijest:

Nakon što su prošle sezone izbačeni iz Premijer lige zbog odlaska igrača, nedostatka finansija i neigranja utakmica, OKK Čelik se nalazi u nikad težoj situaciji. Potvrda toga je i posljednji vapaj odnosno dopis koji je predsjednik kluba poslao svim gradskim vijećnicima i gradonačelniku u kojem tacno piše da se klub nalazi u bezizlaznoj situaciji i da je upitno hoće li se uopšte takmičiti u narednoj sezoni.

To bi svakako bilo sramota za zeničku košarku, ali i bh. sport, kada se zna da nikad više omladine nije treniralo košarku, međutim jedini seniorski klub u Zenici nalazi se pred gašenjem. Zenička košarka dala je velika imena kao što su Kenan Brjamović. Mensur Bajramović, Emir Mutapčić, Ivan Opačak, Teoman Alibegović, Zoran Savić, Abdurahman i Armend Kahrimanović, braća Rizvić Hasan, Ramo i Esmir., a sada je pred zidom. sportsport.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno