Nogomet

Novi remi Rudara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi neuspjeh zeničkog Rudara na Kamberovićima. Druga liga FBiH – grupa Centar. Odigrano 6.kolo. Remi zeničkog Rudara na Kamberovićima. Prvi poraz TOŠK-a i gubitak liderske pozicije. Proteklog vikenda (19. i 20.09.2015.g.) odigrane su utakmice 6.kola u Drugoj nogometnoj ligi FBiH, grupa „Centar“, sezona 2015/2016. Ovu ligu čini 15 klubova. 

U ovom kolu domaći su zabilježili samo dvije pobjede, a gosti, takođe, dvije. Bila su i tri neriješena rezultata. Prvi poraz u prvenstvu doživio je tešanjski TOŠK u Vitkovićima protiv Azota i tako izgubio lidersku poziciju na tabeli. Zenički Rudar odigrao samo 0:0 protiv Famosa na svom stadionu na Kamberovićima i jedini je bez pobjede u dosadašnjem toku prvenstva u Drugoj ligi FBiH-grupa Centar.

Nakon 6.kola lider na tabeli je Radnik iz Hadžića sa 16 bodova, koji je nakon gostujuće pobjede nad ekipom Bosna Sema od 2:1 „zasjeo“ na prvom mjestu. Drugi na tabeli je tešanjski TOŠK sa 15, a treći Bosna Sema sa 12 bodova. Četvrti i peti su Famos i Borac sa 9 bodova.
Predzadnja na tabeli je Usora sa 4 boda, a zadnji zenički Rudar sa dva boda (Rudar je odigrao utakmicu manje, nap.a.).
Zenički Rudar u narednom kolu gostuje kod Borca iz Jelaha.

Donosimo rezultate 6.kola:
Rudar (Z) – Famos 0:0
Bosna Sema – Radnik (H) 1:2
Pobjeda – Borac 0:1
Rudar (B) – Krivaja 1:1
Žepče – Usora 2:0
Ilijaš – Mladost 1:1
Azot – TOŠK 1:0
U 6.kolu slobodna je bila ekipa Natrona iz Maglaja, jer je ekipa Drine, prvak Bosansko – podrinjskog kantona, odustala je od takmičenja, pa je liga i ove godine „krnja” i broji 15 klubova.

Parovi 7.kola (26./27.09.2015.god.u 15,30 sati):
Borac – Rudar (Z)
Krivaja – Žepče
TOŠK – Bosna Sema
Radnik – Pobjeda
Usora – Natron
Famos – Rudar (B)
Mladost – Azot
(Slobodna je ekipa Ilijaša)

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno