Info

Novi put za bolji život povratnika: Završeno asfaltiranje puta Maglaj-Teslić preko Hatkinih njiva

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi put za bolji život povratnika: Završeno asfaltiranje puta Maglaj-Teslić preko Hatkinih njiva – Asfaltiranjem posljednje dionice na međuentitetskoj granici, završena je izgradnja putne komunikacije Novi Šeher – Hatkine njive – Kamenica. Saobraćajnica je povezala naseljena mjesta Novi Šeher, Čobe, Kopice, Domislica, Strupina i Mladoševića u Zeničko-dobojskom kantonu sa Kamenicom i Komušinom te lječilištem Banja Vrućica u općini Teslić, a razdaljinu između Maglaja i Teslića, u odnosu na putnu komunikaciju preko Doboja, skratila za 40 kilometara.

“Put preko Hatkinih njiva u ratu je značio spas i bio je jedina veza između Maglaja i Tešnja. Ovo je povratnički kraj i novi asfaltni put će umnogome olakšati život povratnika u rubna područja Maglaja i Teslića. Kroz nove infrastrukturne projekte u narednom periodu nastojat ćemo da stvorimo uslove za ugodniji život na ovom području”, kazao je nakon obilaska saobraćajnice premijer ZDK Miralem Galijašević.

Također, novi put će biti najkraća veza između Teslića i budućeg autoputa na Koridoru 5C, tako da je realno očekivati i uspostavu redovnih autobuskih linija. Aktivnosti na izgradnji saobraćajnice intenzivirane su 2015. godine, tako da je u posljednje tri godine izdvojeno više od 320.000 KM. Od tog iznosa Vlada Zeničko-dobojskog kantona obezbijedila je 75.000 KM, a ostatak Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS i Općina Teslić.

Press služba ZDK

AppleMark


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno