Info

Lotos “Šampion inkluzije”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Lotos “Šampion inkluzije” – U prostorima Ujedinjenih nacija (UN BiH) u Sarajevu, upriličena je dodjela priznanja “Šampion inkluzije”.  Ovu veoma značajnu titulu je dobila i organizacija, Lotos -Zaštita mentalnog zdravlja . Osnivači i volonteri LOTOSA se zalažu da “nevidljive” skupine budu vidljive i prepoznate, da imaju jednaka prava i mogućnost za školovanje, rehabilitaciju, igru … Osim svega gore navedenog organizacija LOTOS podiže svijest mladim srednjoškolcima i studentima o potrebama osoba sa invaliditetom, uči i educira mladi kadar da svojim volonterizmom direktno utiče na razvitak inkluzije u društvu.

Naše današnje druženje upriličio je i dolazak Lucy Meyer, višestruke šampionke Specijalne Olimpijade, koja je šampionima i šampionkama dodijelila priznanja.   U okviru kampanje Sretno djetinjstvo koje sprovodi UNICEF BiH i Evropska unija u Bosni i Hercegovini danas su na svečanom događaju u zgradi UN-a u Sarajevu dodijeljena priznanja Šampioni i Šampionke inkluzije. UNICEF i Evropska unija u Bosni i Hercegovini zajedno u kampanji za sretna djetinjstva u Bosni i Hercegovini
FOTO: Priznanje prima prim.dr.spec.mr.sci Aiša Smailbegović iz Lotosa


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno