Zenica

Novi projekti u Dom porodici

Prihvatna stanica za djecu zatečenu u skitnji na ulici, te zbrinjavanje trudnica i porodilja sa bebom u stanju socijalne potrebe, dva su nova servisa pružanja usluga zeničke Javne ustanove „Dom porodica“, koji su već danas spremni za prihvat pomenutih korisnika. Prostori za njihov smještaj su obezbijeđeni i opremljeni, a ZDK i Grad Zenica ima obavezu finansiranja rada ovih servisa.

– Uspostava ovih servisa obavljena je prema planu transformacije ove ustanove, a prava i obaveze definisani su Sporazumom, čiji su potpisnici svi nadležni subjekati u ovom poslu, navodi Branko Dilber, direktor zeničke ustanove „Dom porodica“. Djeca, zatečena u skitnji, u prihvatnoj stanici imala bi smještaj, hranu i pedagoški i psihološki tretman, dok se za njih ne bi našlo adekvatno rješenje, dok bi trudnice ili porodilje sa bebom u stanju socijalne potrebe, bile zbrinute najduže do godinu dana, dok ih porodica iz koje dolaze ne prihvati nazad, odnosno dok majke ne odluče da li dijete zadržati ili ga dati na usvajanje.  

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi