Zenica

Muftija i Kliko o Merhametovoj kuhinji

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je direktoricu Merhameta – Regionalni odbor Zenica g-đu Zijadu Kliko.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i savjetnik muftije zeničkog prof. dr. Šefik Kurdić i glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica, između ostaloga, razgovaralo se o problemima u kojima se našla merhametova kuhinja u Zenici uslijed nedostatka prehrambenih artikala, prije svega hljeba.

Direktorica Kliko muftiju zeničkog obavijestila je da zbog dugovanja pekarama i nedostatka sredstava narodna kuhinja u Zenici korisnicima uz obrok više ne može dijeliti hljeb. Dugovanja Merhameta velika su i za električnu energiju, a veliki je problem i neredovno finansiranje rada kuhinje od strane Vlade ZE-DO kantona. Trenutno kuhinja opslužuje 350 korisnika.

Muftija zenički izrazio je spremnost Muftijstva da pomogne u prevazilaženju teške situacije u kojoj se našla Merhametova narodna kuhinja u Zenici, a na sastanku su dogovoreni i konkretni koraci na realizaciji pomoći, prije svega u prikupljanju prehrambenih artikala, kao što su: grah, krompir, riža, tjestenina, ulje i dr.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem