Rukomet

Novi poraz RK Čelik u Visokom

Pred početak utakmice u Visokom - foto Visoko.co.ba
Pred početak utakmice u Visokom - foto Visoko.co.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi poraz RK Čelik u Visokom – Uokviru 26.kola rukometne Premijer lige BiH večeras su u Visokom igrali rukometaši RK Bosna Centrotrans i zeničkog Čelika.

Visoku pobjedu od 15 golova prednosti ostvarila je domaća ekipa visočke Bosne Centotrans.
Rezultat: RK Bosna Centrotrans – RK Čelik 40:25 (23:7).

Oovi protivnici igrali su i revanš utakmicu Kupa u Visokom u utorak 29.marta. U ovoj Kup utakmici pobjedili Visočani sa 35:29 i plasirali se u polufinale Kupa BiH (u prvoj utakmici bilo je 26:23 što nije bilo dovoljno za prolaz Čelika u polufinale, nap.aut.)

I večerašnja utakmica je odigrana u dvorani Franjevačkog samostana sv. Bonaventure pred punom dvoranom domaćih navijača.

Visočki rukometaši večeras su prikazali najbolju ovosezonsku igru u prvom poluvremenu i definitivno zaslužuju sve pohvale za prikazanu igru. Trener Visočana Zdenko Antović je u potpunosti zadovoljan pobjedom i nastupom svojih momaka, dok je Čelik, nakon još jednog poraza, došao na rub ispadanja iz Premijer lige.

U izuzetno važnoj utakmici, visočki rukometaši odigrali su najbolju utakmicu sezone, pobijedivši direktnog konkurenta u borbi za opstanak u društvu najboljih rukometnih klubova Bosne i Hercegovine.

Najefikasniji igrač domaće ekipe na ovoj utakmici bio je mladi Čabaravdić, koji je postigao 9 pogodaka. Slijede Limo sa sedam pogodaka, te Grujić, Skopljak i Mušinbegović sa po šest postignutih pogodaka. Dobru igru u odbrani pokazali su i golmani domaće ekipe, te su tako Hadžić i Žiga ukupno upisali 15 odbrana. Kod Čelika Davor Kadić postigao je devet golova.

Čelik sada ima skor od 10 pobjeda, 15 poraza i 30 bodova uz jednu utakmicu manje (u Zenici protiv Sloge iz Doboja, nap.aut.). Visočka Bosna Centrotrans je sakupila 35 bodova (11 pobjeda, 2 remija, 13 poraza).

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno