Ostali sportovi

Nove mjere u FBiH: Značajno će biti smanjen dozvoljeni broj gledalaca na utakmicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez upozorio je danas na press-konferenciji upriličenoj nakon sjednice tog tijela da ovako veliki broj zaraženih korona virusom za sobom vuče nove propise.

Stoga su donesene restriktivnije mjere u Federaciji BiH i one se odnose na okupljanja te se broj osoba u zatvorenom prostoru smanjuje s 50 na 30, a objekti koji budu provodili pravilo VPT (vakcinisan, prebolio, testiran) mogu imati 60 osoba u zatvorenom prostoru.

Na okupljanima na otvorenom maksimalan broj je 100, ali uz VPT pravilo može prisustvovati do 200 ljudi, a sva veća okupljanja nisu dozvoljena i kantonalni štabovi mogu uvoditi samo restriktivnije mjere, kaže Čerkez, te ne mogu praviti odstupanja u okupljanju.

Iako nije naglašeno, pomenute mjere se sasvim izvjesno odnose i na sportska takmičenja u predstojećem periodu, stoga će dozvoljena posjeta na utakmicama i drugim priredbama morati biti značajno smanjena.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno