Info

Nove financijske navike

5 financijskih navika koje trebate usvojiti u 2017. godini
5 financijskih navika koje trebate usvojiti u 2017. godini
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nove financijske navike- Želite postati financijski odgovorniji i preuzeti kontrolu nad svojim financijama? Onda je važno da uradite domaću zadaću i saznate na što sve trošite novac i kako ga možete pametno investirati.

Svaki od ovih koraka veže se uz nekoliko financijskih navika koje će itekako pomoći vašem financijskom zdravlju. Njih 5 koje biste trebali usvojiti u narednoj godini, donosimo u nastavku.

#Stvorite si financijske ciljeve
Dakle, svake godine si postavite jasne smjernice za koju stvar ili uslugu štedite i koliko trebate uštedjeti za taj cilj. Vjerujemo da je teško odoljeti odličnoj ponudi za putovanje ili novom kaputu, ali trebate na umu imati unaprijed postavljene ciljeve i držati se njihova ostvarenja.

#Srežite nepotrebne troškove
Postavite si jedan izazov. Na jedan dan, vratite se u studentske dane. Odnosno u vaše navike kao studenta. Razmislite na kojim ste točkama štedjeli i možete li i danas uštedjeti na njima bez da to utječe na vaš način života.

#Pratite svoje roškove
Zapisujte ih na papir najmanje dva mjeseca. Vidite koliko trošite na prijevoz, hranu, nekretnine. Kada jednom budete imali jasan prikaz vaših financijskih kretanja, vaš mozak će pametnije donositi odluke.

#Koristite benefite pametnih uređaja
Danas postoje brojne mobilne aplikacije koje vam pomažu pratiti vaše troškove…
Instalirajte ih na telefon i neka budu vaš financijski asistent.

#Iskoristite prednosti koje već imate
Kupone koje ste dobili u magazinima na koje ste pretplaćeni, sniženja u supermarketima, besplatni savjete oko investiranja u kompaniji u gradu…

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno