Info

Novalić: Banke će omogućiti svim građanima odgodu plaćanja rata kredita

Novalić: Banke će omogućiti svim građanima odgodu plaćanja rata kredita – Federalni premijer Fadil Novalić u obraćanju javnosti rekao je da će banke u FBiH ispoštovati moratorij na otplatu kredita. 

Naveo je kako je na prijedlog Federalnog štaba CZ Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo odluku o privremenom zatvaranju četiri međunarodna aerodromska prijelaza: Banja Luka, Sarajevo, Tuzla i Mostar, osim cargo prijevoza.

 Zabranjuje se i ulaz strancima, izuzeće je cargo prijevoz zbog dovoza medicinskog materijala. Federalna uprava za inspekcijske poslove je dobila naredbu o objavljivanju imena onih koji su prekršli mjere samoizolacije. Osigurali smo finasijsku pomoć svim studentima u inostranstvu koji su se tamo našli u sklopu studentske razmjene i našli se bez sredstava. Za pomoć se mogu obratiti Federalnom ministarstvu obrazovanja – rekao je Novalić.

Dodao je kako podržavaju kantone koji su se aktivirali, a što je uradio Kanton Sarajevo i odredio osam miliona KM za medicinske potrebe. Kazao je da će i Tuzlanski kanton izdvojiti 900.000 KM.

Odgovorio je na novinarsko pitanje zašto su ostavili bankama da one određuju kome će odobriti odgodu plaćanja kredita na rate u naredna tri mjeseca.

– Dogovor će biti ispoštovan tako da će banke pomjeriti plaćanje rata za kredit namjanje tri mjeseca i do godinu dana svim građanima koji trebaju da plaćaju ratu, osim onima koji to ne žele. A za kompanije to je selektivno – rekao je Novalić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem