Košarka

Nova rang-lista FIBA: Zmajevi 45. reprezentacija svijeta, Amerikanci i dalje prvi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova rang-lista FIBA: Zmajevi 45. reprezentacija svijeta, Amerikanci i dalje prvi – Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je novu rang-listu reprezentacija.

Naša selekcija, koja je dva kola prije kraja kvalifikacija već osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, nalazi se na 45. mjestu sa 241,5 bodova, što znači da su Zmajevi ostali na istoj poziciji u odnosu na prethodnu listu. BiH je ujedno 24. reprezentacija u Evropi.

Najbolje plasirana reprezentacija iz naše kvalifikacione grupe (H) su Grci, trenutno sedmi na svijetu, dok je Latvija na 27. mjestu. Bugari su na 49. poziciji.

Na prvom mjestu i dalje je SAD sa 781,4 boda, slijede Španija, Australija, Argentina i Srbija.

Jedina promjena među prvih 15 reprezentacija je zamjena mjesta Rusije i Češke. Rusi su se vratili u Top 10 i nalaze se na devetoj poziciji, a Češka je pala na 11. mjesto nakon poraza od Danske i Belgije u kvalifikacijama za Eurobasket 2022.

Što se tiče poretka kod ženskih košarkaških reprezentacija, naše Zmajice su trenutno na 37. mjestu sa 155,7 bodova. Prve su Amerikanke sa 832,9 bodova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno