Info

Nova prognoza bh. meteorologa za predstojeće sedmice

Nova prognoza bh. meteorologa za predstojeće sedmice – Nova prognoza bh. meteorologa za predstojeće sedmice – Nastavlja se niz sunčanih, suhih i nadprosječno toplih dana na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. U prijepodnevnim satima u kotlinama i duž riječnih tokova Bosne moguća je magla, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako navode meteorolozi, jutarnje temperature zraka kretat će se od 5°C do 10°C u Bosni, a u Hercegovini do 14°C. Najveće dnevne temperature kretat će se između 22°C i 27°C.

Tokom većeg dijela sljedeće sedmice (28.10.-01.11.) ne očekuje se bitnija promjena vremenskih prilika. Jutra će biti nešto svježija, naručito u centralnoj Bosni i u planinskim područjima.

U poslijepodnevnim satima preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U dane vikenda (02. i 03.11.) prema raspoloživim sinoptičkim kartama moguća je izraženija promjena vremena. Prognozira se kiša i pljuskovi ali i pad dnevne temperature zraka.

Jutarnje temperature između 3°C i 8°C a najviše dnevne u rasponu od 15 do 22°C, saopćeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem