Info

Gradu Visoko Vlada ZDK prenosi sredstva za izgradnju rezervoara Dubrave

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradu Visoko Vlada ZDK prenosi sredstva za izgradnju rezervoara Dubrave – Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je saglasnost Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvu i vodoprivredu da na grad Visoko prenese sredstva u iznosu od 480.000 KM planirana u Programu utroška sredstava vodnih naknada za 2019. godinu za realizaciju projekta “Izgradnja rezervoara Dubrave”. Na taj način će se JKP “Visoko” d.o.o. Visoko, kao implementatoru projekta, omogućiti provođenje tenderske procedure u skladu s pravilima EBRD-a, kod kojeg će se putem kredita osigurati drugi dio sredstava.

Za projekte na području grada Visoko ove godine je iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona izdvojeno ukupno 930.789,19 KM. Pored projekta “Izgradnja vodovoda Dubrave”, finansiraju se i nezavršeni projekti “Regulacija Muhašinovićkog potoka” (271.158,13 KM), “Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže s kolektorom u ulici Mladih Muslimana” (83.483,06 KM), “Izgradnja kanalizacionog sistema u Gornjim Porječanima” (91.000,00 KM) te projekt “Utvrđivanje vodnog dobra na rijeci Fojnici” (5.148,00KM).

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno