Biznis

Nova prilika za zapošljavanje: Potpisani ugovori za provedbu programa prekvalifikacije/dokvalifikacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova prilika za zapošljavanje: Potpisani ugovori za provedbu programa prekvalifikacije/dokvalifikacije – Agencija ZEDA u saradnji s partnerima, Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica uspostavila je BusinessPoint Zenica – Centar za poduzetnike i investitore u okviru projekta Centar za podršku poduzetnicima.  Od ukupno 201.028,14 KM koliko je vrijednost ovog Projekta, Evropska unija je finansirala 160.150,14 KM kroz zajednički programa  Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal kojeg implementira GIZ.

U okviru ovog Projekta predviđena je i prekvalifikacija/dokvalifikacija za čiju provedbu je raspisan Javni poziv zeničkim preduzećima 18.10.2018.godine koji je zatvoren 31.10.2018. godine.

Nakon okončanja procedure prikupljanja Zahtjeva i Programa prekvalifikacije/dokvalifikacije, Komisija je odlučila da će sredstva za provedbu Programa prekvalifikacije/dokvalifikacije dodijeliti sljedećim preduzećima:

  1. D. „Dimnjačar“ Zenica
  2. „Glovis“ d.o.o. Zenica
  3. „Orijent“ o.o. Zenica
  4. Proizvodni obrt „Hari“
  5. PPUD „Klimatizacija-grijanje“ d.o.o.
  6. „Pero Zenica“ d.o.o.
  7. „Commerce Care“ d.o.o.

Danas, 16. novembra 2018. godine, u vremenu od  14:30 do 15:00 sati, upriličeno je potpisivanje ugovora s preduzećima. Kroz program prekvalifikacije proći će 43 osobe.

U okviru ove aktivnosti, Agencija ZEDA i partneri će kroz projekat „Centar za podršku poduzetnicima“ sufinansirati 33,000 KM, dok će ukupno  vlastito učešće prijavljenih preduzeća iznositi 22,500 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno