Nogomet

Nova pobjeda zeničkog Rudara na Kamberovića polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova pobjeda zeničkog Rudara na Kamberovića polju – Uokviru 12.kola Druge lige FBiH, grupa Centar, sezona 2017/2018 zenički Rudar bio je domaćin ekipi NK Ilijaš iz istoimenog grada. Završeno je pobjedom domaće ekipe FK Rudar.

Rezultat: FK Rudar Zenica – NK Ilijaš 2:1 (1:0);

Strijelac za Rudar bio je Besim Kolić u 21. i 78.minuti, a gosti su postigli gol u 86.minuti.

Ekipa Rudara:

Aid Vehabović, Ermin Gluhić, Imran Sarajlić, Harun Tabaković, Harun Vardo (cap), Halil Hodžić, Aldin Kubat, Besim Kolić, Enes Šeper, Ahmed Aletić, Mahir Jusić, Mustafa Ganibegović, Tarik Isaković, Halil Kozlić, Mirza Serdarević, Abdu-Selam Lužić, Ermin Krivić, Edin Bajramović. (Trener Armin Bujak, predstavnik kluba Ševko Adilović

Glavni sudija bio je Adnan Isović, pomoćnici: A1 Haris Zec, A2 Senad Aleta, delegat Mesud Peljto.

Utakmica je odigrana na A terenu stadiona na Kamberovića polju u Zenici po umjereno oblačnom vremenu (+18*C), pred oko 100-tinjak gledalaca.

U prvom poluvremenu ekipa Rudara imala je nekoliko šansi i terensku nadmoć. U 5.minuti jedna visoka lopta, upućena iz dubine, umalo nije odskočila u gol i golman gostiju je krajnjim naporom izbio u korner.

Šanse su imali i Kozlić u 12., te Jusić u 31.minuti. Bilo je još nekoliko izglednih pozicija pred golom gostiju.

Rudar dolazi u vođstvo od 1:0 u 21.minuti nakon jedne odlične dubinske lopte, koju je prihvatio mladi Besim Kolić, povukao prema golu i matirao istrčalog golmana gostiju.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti i imaju dobru priliku u 57.minuti kada je iz jedne gužve pred golom Rudara pogađaju stativu iz blizine. U 68.minuti Jusić iz povoljne pozicije šutira pored gola gostiju.

Rudar udvostručuje svoje vođstvo u 78.minuti ponovo preko Besima Kolića. On je prihvatio loptu na oko 40 metara od gola gostiju, umakao odbrani i rutinski savladao golmana Ilijaša za vođstvo od 2:0.

Nakon vođstva domaćih od 2:0 gosti u potpunosti kreću u ofanzivu. U periodu od 83. do 85 minute golman domaćih, Aid Vehabović, imao je tri sjajne intervencije i to odbranjen  šut sa 10-ak metara, ponovo odbrana sa samoj liniji gola i jedno fenomenalno istrčavanje izvan šesnaesterca i spašavanje svoga gola. Gosti su smanjili na 2:1 u 86.minuti nakon lijepe akcije. Do kraja utakmice domaći su uspješno čuvali stečeno vođstvo,  novu pobjedu u prvenstvu i približavanje sredini tabele.

Mlada ekipa Rudara pokazala je, ponovo, zavidnu borbenost i pomake u disciplini igre i zamislima stručnog štaba, te je zasluženo slavila nad vrlodobrom ekipom Ilijaša.

U narednom, 13. kolu zenički Rudar je gost ekipi Krivaje iz Zavidovića.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno