Nogomet

Nova pobjeda juniora Čelika u Omladinskoj ligi BiH, deklasiran i TOŠK –Pobjeda ZSK-a u gostima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova pobjeda juniora Čelika u Omladinskoj ligi BiH, deklasiran i TOŠK –Pobjeda ZSK-a u gostima – U dvanaestom kolu Omladinske nogometne lige BiH, grupa „Centar B“, sezona 2019/2020, juniori Čelika bili su domaćini ekipi NK TOŠK iz Tešnja i zabilježili su novu pobjedu.

Rezultat: NK Čelik – NK TOŠK 7:0 (3:0)

Strijelci za juniore Čelika: Evhad Vardo u 9′, Emir Karalić u 24′ i 50′, Davud Čičak u 41′ i 58′, rezervista Emir Čančar u 75′ i rezervista Samid Smriko u 88′.

Sastav juniora Čelika: Hanan Sejmen, Sanjin Karić, Dženan Smajić (cap), Tarik Isaković, Amar Muslić, Sanjin Subotić (od 53.Maid Horić), Fahrudin Kuduz (od 53.Ismet Gračić), Hasan Husejnović, Davud Čičak (od 71.Samid Smriko), Evhad Vardo (od 55.Dino Hinović), Emir Karalić (od 73.Emir Čančar). Još na klupi Adi Durmo i Rijad Adžajlić.  (Glavni trener juniora Čelika Senad Brkić, predstavnik kluba Ivo Jelović).

Utakmica je odigrana na „B“ terenu stadiona na Kamberovića polju pred oko 60 gledalaca, po sunčanom vremenu, +20*C.

Glavni sudija: Eldin Hibović (Žepče), pomoćnici: Sanel Alihodžić i Sanel Hasanović (Zenica), delegat: Amir Japaur (Zenica).

Favorizovani juniori Čelika zabilježili su i desetu pobjedu u proteklih 12 kola prvenstva. Ovaj put pobjedili su ekipu TOŠK-a iz Tešnja, koja se nalazi u donjem dijelu tabele. Sa ove utakmice donosimo i foto galeriju.

Drugi zenički član ove Omladinske lige, ZSK 2013, bio je na gostovanju u Jelahu kod Borca i ostvario vrijednu pobjedu od 0:1. Utakmica je odigrana na gradskom stadionu Šibovi pred oko 70 gledalaca.

Jedini gol za goste iz Zenice postigao je Miralem Drapić u 45.minuti.

Od 60′ ZSK je igrao sa igračem manje, jer je crveni karton dobio Benjamin Spahić.

(Glavni trener juniora ZSK-a je Hasib Fetić, a predstavnik kluba bio je Jusuf Fazlić).

Nakon 12. kola na tabeli vode juniori Čelika sa 31 bod i gol razlikom 50:4, dok je ZSK 2013 na šestom mjestu sa bilansom od šest pobjeda, jedan remi i tri poraza, 19 bodova.

U narednom 13.kolu igra se gradski derbi između ZSK-a i Čelika.

Tekst i foto galerija E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno