Rukomet

Nova pobjeda Čelik Juniora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sjajna igra Čelik Juniora: RK “Krivaja” ‘pala’ u prvih pet minuta

Danas je u Zenici, pred početak nove sezone u Prvoj ligi, a koja zvanično počinje 10. oktobra, odigran peti po redu prijateljski susret mladih rukometaša iz škole rukometa “Čelik Junior”, a koji su i ovoga puta bili ubjedljivi.

Današnji protivnik mladih Zeničana bila je ekipa Krivaje predvođena selektorom mladih reprezentacija, Jasminom Mrkonjom

Na samom početku susreta, seniori “Čelik Juniora” su krenuli jako, te u prvih pet minuta odlučili o protivniku. Kod rezultata 5-1 za domaćina, ekipa RK “Krivaja” traži minut predaha, ali ni to im nije mnogo pomoglo u utakmici protiv mladih, srčanih  momaka iz škole rukometa “Čelik Junior”.

Konačan rezultat je glasio 25-21 (pv: 16-12).

KENAN BEĆIRAGIĆ IZNIMNO TALENTOVAN GOLMAN

Prilika da igraju ovaj vrlo važan susret za školu rukometa “Čelik Junior” pružena je svima. Publiku na noge posebno je digao 14-ogodišnji golman, Bećiragić Kenan, a koji je bio nesavladiv na golu Zeničan. Kenan Bećiragić je čak i nakon udarca loptom u glavu odbranio tri puta u nizu što je atmosferu na klupi domaćih, ali i na tribinama dovelo do usijanja.

Pored Bećiragića, tu su Pašalić Adi (1999. godište), Kobilica Ekrem (1998. godište), Panjević Adis (1998. godište), Hodžić Harun (2000. godište), Grabus Edhem (1999. godište), sve redom mladi talenti škole rukometa “Čelik Junior” koja nema razloga za brigu kada je u pitanju budućnost ekipe.

JOŠ STATISTIKE

Isključenja: Čelik Junior 6 min.. | Krivaja 12 min.
Sedmerci: Čelik Junior 3/6 | Krivaja 6/7

Strijelci za ekipu domaćina, školu rukometa “Čelik Junior” su: Kenan Muslić (4), Muhamed Ajanović (5), Edin Gušić (7), Harun Šarić (3), Kenan Biogradlija (2), Adnan Panjević (1), Adi Pašalić (1), Ekrem Kobilica (1), Adis Panjević (1).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno