Zenica

Nova kreativna radionica – dekorativno slikanje – PRIJAVI SE!

Nova kreativna radionica – dekorativno slikanje – PRIJAVI SE! – U okviru implementacije projekta „Budi kreativan i ti“, Agencija ZEDA organizuje novu kreativnu radionicu i nastavlja ciklus kreativnih radionica koje je započela još u aprilu. Ovaj put, radi se o radionici  „DEKORATIVNO SLIKANJE“ na kojojoj će učesnici uz pomoć edukatorice postati LAŽNI UMJETNICI 😊

Zašto lažni? 😀 Jer je ovo tehnika koja će i onima koji nemaju slikarskog talenta uz pomoć vještina, snalažljivosti i nekoliko detalja omogućiti da naslikaju najljepše slike 😊 Pitate se kako?!

Dekorativno slikanje uz pomoć tehnike doslikavanja akrilnim bojama omogućuje da „umjetnik“ bilo koju sliku uz pomoć trasnfer tehnike, „prenese“ na slikarsko platno i oboji je najljepšim akrilnim bojama. Na taj način, bilo koja obična, isprintana slika oživljava na platnu i postaje unikatna zahvaljujući kistu, akrilnim bojama i mašti onoga ko slika.

 

Mentor na ovoj radionici bit će gđa. Ljiljana Keško, dugogodišnji kreativac koja nerijetko svoje znanje i vještine nesebično dijeli sa svima onima koji žele zaploviti u svijet kreativnosti.

Ona se bavi i crtanjem na aluminijskoj foliji, slika uljem na platnu, bavi se restauracijom namještaja, oslikavanjem kišobrana OSP tehnikom, te dekupažom.

 

Datum: 27.11.2019.

Vrijeme: 11:00 do 14:00

Ciljna grupa: od 17 do 50 godina starosti

Radionica je pogodna za vaspitače (iz obdaništa), te učitelje koji će naučeno moći prenijeti drugima i svakako sve one koji vole umjetnost, bojekreativno izražavanje.

Rok za prijave je: 26.11.2019.

Pozivamo sve one koji žele naučiti  nešto novo, neobično i kreativno, da se prijave za učešće na ovoj kreativnoj radionici. Učesnicima će ovo biti prilika da ukoliko žele naučeno pretvore u hobi, a ZEDA svakog ponedjeljka objavljuje priče o ljudima koji su upravo hobi pretvorili u pravi posao.

Ovaj projekat finansiraju Agencija ZEDA, Grad Zenica i FMRPO.

Učešće za sve one koji žele učestvovati na kreativnim radionicama je besplatno, ali je potrebna prijava.

Kontakt osoba  u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić, prijave isključivo putem telefona 032 449 – 412.

Kreirajmo zajedno! Danas hobi,sutra posao!

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem