Zabava

Nova knjiga iz kolekcije „National Geographic Zašto?“ je na kioscima!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova knjiga iz kolekcije „National Geographic Zašto?“ je na kioscima! Treća knjiga nosi naziv Zašto volimo životinje?

Prve dvije knjige iz kolekcije bavile su se ljudskim tijelom i odgovorile na brojna pitanja na tu temu. Nadamo se da smo da ste dobili odgovore koji su vas interesirali, zabavili i inspirirali da i dalje zapitkujete i otkrivate čuda koja nas okružuju.

Treću knjigu smo posvetili životinjama i odgovorima na pitanja koja su nam svima sigurno nekada prokrstarila umom. Životinje su dio našeg svakodnevnog života, neodvojivi dio prirode, a djecu posebno intrigiraju kako domaće, tako i divlje životinje. Spremili smo zato odgovore na mnoštvo pitanja kako bismo zadovoljili radoznalost, ali i potakli djecu na istraživanje. U trećoj knjizi čekaju vas odgovori na pitanja kao što su: Zašto se životinje igraju? Kako delfini komuniciraju? Zašto tvorovi smrde? Zašto neki ljudi jedu insekte? Zašto se kitovi nasukavaju na obalu? Zašto zebre imaju pruge? Da li kamile ikada ožedne?

Nadamo se da smo ovim pitanjima zagolicali vašu radoznalost i da ćete sa uživanjem čitati, posmatrati sjajne fotografije i saznavati odgovore na mnoga pitanja. Kao i da će vas ova knjiga, ali i edicija uopće podstaknuti da tragate za odgovorima na pitanja u vezi sa životinjama i svijetom koji nas okružuje.

Ne postoje glupa pitanja! Ona mogu da budu neobična, smiješna, pomalo čudna, ali sva zaslužuju odgovor.

Kolekcija knjiga je namijenjena prvenstveno djeci školskog uzrasta, ali smo sigurni da će se i mlađi radoznalci dobro zabaviti. Zanimljiva pitanja i još zanimljiviji odgovori potaći će djecu na razmišljanje i traženje odgovora, ali će sigurno zainteresirati i mnoge roditelje. Otkrijte zajedno mnoštvo zanimljivih tema.

TREĆA KNJIGA JE U PRODAJI OD 23. MARTA PO CIJENI OD 7,90KM.

Svakog četvrtka izlazi nova knjiga. Potražite je na kioscima i na mjestima na kojima se prodaje štampa, kao i u Tropik gift and games radnjama u Zenici, Sarajevu, Tuzli i Banjaluci. Ukoliko neku od knjiga propustite potražite je na sajtu www.tropik.ba.

Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno