Zabava

Nova BH donosi novu tursku seriju – „Nauči me voljeti“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova BH donosi novu tursku seriju – „Nauči me voljeti“

MAJČINSKA POŽRTVOVANOST I SNAGA ISTINSKE LJUBAVI U NOVOJ TURSKOJ DRAMSKOJ SERIJI
„NAUČI ME VOLJETI“
S KADIROM DOGULUOM I SEDOM BAKAN U GLAVNIM ULOGAMA
Od 8. jula na Novoj BH

(Bana Sevmeyi Anlat), 2016., Turska, dramska serija
Rediteljica: Mesude Erarslan
Scenarij: Deniz Akčaj
Producent: Kerem Čataj

Uloge:
Seda Bakan … Lejla Ajdin
Kadir Dogulu … Alper Eren
Mustafa Ustundag … Hašmet Tugču
Dolunaj Sojsert … Džanan
Asli Ordžan … Berna Eren
Džemil Bujukdogerli … Onur
Kadir Čermik … Salih
Mahperi Mertoglu … Ajla
Bahadir Vatanoglu … Hakverdi’nin

Nova BH donosi novu tursku seriju s popularnim turskim glumcem Kadirom Doguluom i Sedom Bakan u glavnim ulogama. „Nauči me voljeti“ dirljiva je priča o Lejli, samohranoj majci koja čini sve u svojoj moći da svojem djetetu pruži bolji život. Iz mračne situacije spasit će je muškarac koji i sam vodi teške životne borbe. Njihova ljubav naizgled je nemoguća, no sudbina ih neumorno nastavlja spajati. Hoće li se Lejla u konačnici prepustiti snazi osjećaja i s Alperom pronaći život kojemu se nadala?

O seriji:

Lejla je rastavljena majka malenog dječaka koju su okolnosti prisilile da živi u roditeljskom domu. Želi otići i svojem sinu pružiti bolji život budući da se ne slaže s pomajkom i braćom. U očaju odlučuje se udati za Hašmeta. On je bogat i poznat biznismen, a ujedno i šarmantan. No ima i mračnu stranu, i kad ona na dan vjenčanja to napokon otkrije, u strahu za sinovu budućnost odluči pobjeći.
Alper, jedan od Hašmetovih zaposlenika, nehotice pomogne Lejli u bijegu. On se bori da sam othrani svoju kćer nakon saobraćajne nesreće poslije koje je njegova žena završila u komi i u kojoj je smrtno stradao njegov brat. Tek je počeo dovoditi svoj život u red i otmica buduće žene njegova novog šefa zaista mu nije bila u planu. No, kada čuje za Hašmetovo ponašanje, jedino što želi jest zaštititi Lejlu i njenog sina Ruzgara.
Lejla i Alper uskoro se zaljubljuju, usprkos kompliciranim okolnostima, i iako se trude držati podalje jedno od drugoga, sudbina ih nastavlja spajati. U međuvremenu, Lejlin će život postati još problematičniji. Naime, ona počinje raditi za svoju pravu majku Džanan, iako ni jedna ni druga ne znaju da su majka i kći. Džanan je teška, no ambiciozna poslovna žena koja ni u čemu nije neuspješna, osim možda u majčinstvu. Može li Lejla s Alperom pronaći bolji život i izboriti se za pobjedu ljubavi nad svim nedaćama?

Likovi:

LEJLA AJDIN
Lejla je ranjena žena prema kojoj su se tokom cijele mladosti ponašali kao prema pokćerki. Iz inata prema ocu upusti se u pogrešnu vezu i dobije dijete. Daje sve od sebe kako bi se nastavila boriti za život sa svojim sinom Ruzgarom.

ALPER EREN
Alper ima 35 godina, u braku je s Bernom i ima kćer po imenu Čiček, a radi kao voditelj restorana. Život mu pokaže svoju ružnu stranu kad njegova supruga doživi nesreću. Spletom slučajnosti upoznat će Lejlu.

HAŠMET TUGDŽU
Hašmet je sin istambulske porodice srednjeg staleža. Nakon diplome kreće u poslovni život i brzo napreduje zahvaljujući svojoj čeličnoj volji. Ima i mračnu stranu, a kad se na prvi pogled zaljubi u Lejlu, traži načine da je od nje skrije.

DŽANAN GUNGOR
Džanan je uspješna i stroga voditeljica izdavačke grupe. Sama je stekla sve svoje uspjehe. Vjeruje u besprijekornost, detaljna je, spretna, ima širok krug prijatelja i poznanika. Svi je se pomalo boje, a u njezinu životu nema mjesta za porodicu…

SALIH AJDIN
Lejlina oca i Džananina bivšeg muža Saliha s Hašmetom od mladosti veže prijateljstvo. Zajedno rade na Hašmetovim mračnim poslovima. Iako je teška karaktera, on je čovjek kojim je lako manipulirati.

AJLA AJDIN
Salihova druga žena Ajla je Lejlina pomajka. Ambiciozna je, puca visoko i ne zadovoljava se malim. Tračerica je, a ujedno privlači pozornost svojom drskošću. Ajli je Lejla uvijek predstavljala veliki teret.

SUZAN GIRAJ
Alperova sestra. Zahvaljujući mužu koji je uspješan u poslovnom svijetu, uspjela je ući u život visokog društva.

BERNA EREN
Alperova žena i Čičekina majka. U zabranjenoj je vezi s Alperovim najboljim prijateljem Onurom. Optužuje Alpera da je nemaran otac i uvijek pronalazi razloge da se s njime svađa.

MERDŽAN EREN
Petnaestogodišnja Merdžan je Alperova mala nećakinja. Ona je simpatična mlada djevojka koja potiskuje osjećaje i živi u svijetu koji je stvorila od knjiga. Povučena je za razliku od starije sestre Ejlul.

BURAK TUGDŽU
Hašmetov nećak koji je u Americi završio studij poslovne administracije i nedavno se vratio u Tursku. Iako je član imućne porodice, nije razmažen, nego je vrlo zreo mladić za svoje godine.

ONUR BOZAN
Alperov, Enginov i Bernin bliski prijatelj s fakulteta Onur je ujedno i profesionalni varalica. Nije mu dovoljno što u poslu vara svojeg najboljeg prijatelja Alpera, nego već dugo održava i zabranjenu vezu s njegovom suprugom Bernom.

Novu tursku seriju o snazi istinske ljubavi, „Nauči me voljeti“, ne propustite pratiti od 8. jula (ponedjeljak – petak u 21.00) na Novoj BH!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno