Naše

Note nade za Medihu: Akcija za liječenje profesorice Medihe se nastavlja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što su braća Petrović, Andrija i Ivan objavili da je humanitarna akcija, koju su pokrenuli prije dva mjeseca za liječenje Medihe Draganović završena i da je potrebni iznos prikupljen, nakon njenog nedavnog povratka iz Turske, akcija će se ipak nastaviti.

Nakon što su preuzeli humanitarnu kutiju postavljenu u Dolini sreće Nadioci kod Viteza, obavijestili su javnost da je u okviru apela za liječenje naše drage profesorice Mediha Draganović prikupljeno ukupno 42.500 KM od potrebnih 40 000 koliko je trebalo.

Navedeni iznos je bio zbir priloga uplaćenih na Medihinim računima te priloga poklonjenih u humanitarnim kutijama, koje su se za vrijeme trajanja apela nalazile u ugostiteljskim objektima Krčma BP, Caffe bar Spirit, Pizzeria Caballo, Caffe Biblioteka i Dolina sreće Nadioci kod Viteza, te novaca koje je Mediha imala, što pokriva svih 80 000 KM koliko joj je trebalo za 6 terapija.

“Prema Medihinim riječima, tzv. pametne terapije zasad pozitivno djeluju, jer nalazi kontrolnog snimanja CT pluća i MRI abdomena pokazuju da je bolest pod kontrolom. Ipak, umjesto prvobitno planiranih 6 terapija, s koliko se predviđalo potpuno izlječenje bolesti, doktorski tim na Koc University Hospital preporučio je još dodatne dvije terapije, što sada čini ukupno njih osam.

Zahvaljujući dobrim ljudima, Mediha trenutno raspolaže sredstvima za još tri naredne terapije, ali za ove dodatne dvije nema pokrića, zbog čega se apel za pomoć ponovo pokreće. Svaka njena terapija košta oko 6000 eura, što s troškovima putovanja te smještaja u prosjeku iznosi oko 15.000 KM. Stoga, ponovo objavljujemo Medihine račune na koje se mogu uplaćivati prilozi te u istu svrhu postavljamo humanitarnu kutiju u našem objektu Krčma BP.

Molimo vas da opet dijelite ovu objavu na vašim fb profilima, kako bi vijest o ponovnom pokretanju apela za pomoć došla do što više ljudi, na čemu se u Medihino i naša imena od srca zahvaljujemo te ponovo pozivamo sva uduženja, javne institucije, estradne umjetnike, privrednike i ostale da se uključe u akciju u što većem broju” – kazao nam je Ivan Petrović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno