Nogomet

Norvežani u posjeti NK Fortuna

HEI Fortuna
HEI Fortuna
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Norvežani u posjeti NK Fortuna- Nakon sjajne polusezone nogometaši N.K. Fortuna Zenica još uvijek ne odmaraju, a ne odmara ni uprava kluba. Protekle sedmice ugostili su predstavnike norveškog sportskog saveza grada Heistad, konkretnije njihovog nogometnog i rukometnog kluba H.E.I..

Članovi kluba H.E.I.Predstavnici ova dva kluba, Rejhan Bošnjak i Orlo Radončić, naši su državljani i drage volje stupili su u kontakt sa predstavnicima N.K. Fortuna s ciljem da pomognu kao pravi bratski klub. “U Zenicu su stigli sa sjajnim poklonima našem klubu. Teško je opisati koliko su nas obardovali opremom koju su donijeli, a to ne govorim samo u ime trenera nego i u ime igrača ovog kluba. Pomogli su nam da opremimo naše momke jednoobrazno, od glave do pete.” istakao je Semir Kobić.

Sa predstavnicima nogometnog kluba H.E.I. razgovaralo se i o mogućem dolasku njihovih nogometaša u Zenicu. “Razgovaralo se o mogućnostima da se u skorijoj budučnosti odigra jedan prijateljski susret sa našim, sada slobodno mogu reći, bratskim klubom H.E.I., a idealna prilika za nešto takvo mogao bi biti “2. Fortuna kup” koji planiramo održati za Dan Zenice kao i ove godine. Ovih dana pokušat ćemo do kraja definisati dolazak juniorske ekipe H.E.I. u naš grad što bi nas veoma obradovalo.” izjavio je predstavnik NK Fortuna, Kerim Sačak.

Predstavnici dva kluba
Predstavnici dva kluba

Inače, predstavnike H.E.I. Heistad dočekali su treneri svih selekcija Fortune, (Kobić, Beganović, Hećo, Bešić i Smaka), predstavnik kluba Sačak i predsjednik kluba Mahalbašić Nihad. U znak zahvalnosti predstavnicima saveza iz Heistada poklonili su zajedničku fotografiju sa prvotimcima NK Fortuna, zastavicu kluba te Zahvalnice za doprinos klubu, što je najmanje koliko su mogli učiniti – istiću iz ovog zeničkog nogometnog kluba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno