Nogomet

Bjorn Kuipers sudi Irska-BiH

Bjorn Kuipers
Bjorn Kuipers
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bjorn Kuipers sudi Irska-BiH- Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Dublinu igrati revanš susret baraža za nastup na evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine. Prvi meč između selekcija Irske i BiH odigran u petak u Zenici završen je remijem (1:1), ali u taboru bh. tima i dalje vlada optimizam i vjera da će ova generacija igrača nakon svjetskog prvenstva u Brazilu vidjeti još jedno veliko takmičenje. Selektor BiH Mehmed Baždarević poziva na prvo poluvrijeme utakmice na ”Bilinom polju” u kojem je BiH bila mnogo bolji protivnik i stvarala šanse, ali nedostajao je pogodak koji bi slomio duh uporne irske odbrane.

– Vjerujem da je još uvijek sve otvoreno. Ako budemo igrali kao u prvom poluvremenu utakmice u Zenici možemo savladati Irce i plasirati se na evropsko prvenstvo – izjavio je Baždarević uoči odlaska u Dublin. Sa selektorom se slažu svi bh. nogometaši, koji su u prvom meču dali sve od sebe da ostvare povoljniji rezultat od remija.

– Idemo se odmoriti i onda pokušati odigrati bolje nego u Zenici. Mogli smo bolje igrati, to ćemo analizirati do revanša, ali sigurno je da smo bolja ekipa od Irske – rekao je defanzivac Ervin Zukanović. BiH je do sada dva puta imala priliku kroz baraž izboriti plasman na veliko nogometno takmičenje, a oba puta je nesavladiva prepreka bila selekcija Portugala. Prvi ogled te dvije selekcije u baražu desio se u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Tada je u prvoj utakmici Portugal u Lisabonu pobijedio s 1:0 golom Brune Alvesa, dok je u revanšu u Zenici Portugal ponovo slavio s 1:0, a strijelac je bio Raul Meireles.

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. BiH je ponovo zauzela drugo mjesto u grupi i morala je igrati dodatne kvalifikacije, a voljom žrijeba za protivnika je i taj put dobila reprezentaciju Portugala. U prvom meču u Zenici nije bilo golova, a Portugal je u uzvratnom susretu u Lisabonu slavio s uvjerljivih 6:2. Sigurno je da je selekcija BiH kvalitetniji tim od Irske, koja u ovom baražu nastupa desetkovana brojnim povredama svojih reprezentativaca. Bh. nogometaši se ne smiju štediti u sutrašnjem meču, a selektor Baždarević će morati pronaći recept za taktiku Martina O’Neilla koja se bazira na odbrani i brzim kontranapadima.

Holandski sudija Bjorn Kuipers sudiće uzvratni susret baraža između Irske i BiH za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine, potvrdila je UEFA na službenoj stranici.  Holanđanin je rođen 28. marta 1973. godine, a Fifin sudija je od 2006. godine. Reprezentaciji BiH sudio je 22. marta 2013. godine, kada su Zmajevi sa 3:1 savladali Grčku u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Također, sudio je finale Lige prvaka 2014. godine između Real Madrida i Atletico Madrida, kao i Superkup Evrope 2011. godine, te finale Evropa lige 2013. godine. Kuipersu će u Dablinu na stadionu Aviva asistirati Sander van Roekel i Erwin Zeinstra, sudije iza gola biće Pol van Boekel i Richard Liesveld, a četvrti sudija je Charles Schaap.

Utakmica između Irske i BiH igra se u ponedjeljak u 20.45 sati, a prvi meč na Bilinom polju završio je 1:1.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno